Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kupno oświetlenia.  (Przeczytany 2125 razy)
Riczi
Stały użytkownik

« : Sierpień 02, 2004, 19:53:59 »

Chcę kupić oświetlenie na akwarium. Zastanawiam się czy wogóle można i gdzie zamówić na wymiar przykrywe (czy jak to się nazywa) z oświetleniem na moje akwa.

Mam akwa. 83.538l, 6 skalarów, 2 kiryśniki czarnoplame, liposarcus multiradiatus - plecostomus, mieczyk czerwony, 2 gupiki, 7 neonów inessa, żabka - karlik szponiasty oraz 2 ampularie. Hodowcą jestem od roku. Mam 16 lat. Urodziły się młode skalary
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 02, 2004, 19:54:33 »

Polecam dział Zrób to sam - tam znajdziesz mnóstwo sposobów na zrobienie pokrywy.
MANIEK
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Sierpień 02, 2004, 22:07:01 »

wiesz co ja do mojego akwarium pokrywe sam wykonałem od podstaw! to nie jest takie trudne lecz pracochłonne! jest zbudowana z pleksy 5 mm. polecam sie pobawic!!! fajnie jest cos zrobic samemu, przynajmniej jrst sie czym pochwalic! Cheesy  pozdrawiam

240- paletkarium:)
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Sierpień 02, 2004, 23:25:10 »

Z innych materiałów możesz jeszcze wykorzystać sklejkę, pcv spinione lub płytę wiórową , wbrew pozorom jak ja dobrze zabezpieczysz bedzie słuzyć przez lata.

385 l - dyskowce
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Sierpień 03, 2004, 06:22:24 »

Maniek ile zapłaciłeś za tą pleksę? Bo u mnie jest cholernie drogo, może w wiekszych miastach taniej ? U mnie 5mm 100xchyba80cm kosztuje 360zł  Sad

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Riczi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Sierpień 03, 2004, 08:49:15 »

Może macie racje. Chyba zabawie się w majstra. Dzięki.

Mam akwa. 83.538l, 6 skalarów, 2 kiryśniki czarnoplame, liposarcus multiradiatus - plecostomus, mieczyk czerwony, 2 gupiki, 7 neonów inessa, żabka - karlik szponiasty oraz 2 ampularie. Hodowcą jestem od roku. Mam 16 lat. Urodziły się młode skalary
MANIEK
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Sierpień 03, 2004, 14:36:52 »

Cytat: Tomlsv
Maniek ile zapłaciłeś za tą pleksę? Bo u mnie jest cholernie drogo, może w wiekszych miastach taniej ? U mnie 5mm 100xchyba80cm kosztuje 360zł  Sad
JA AKURAT MIAŁEM PLEKSE BO OJCIEC MI ZAŁATWIŁ! ALE Z TEGO CO WIEM TO PRZEŹROCZYSTA JEST NAJ DROZSZA! ALE WYDAJE MI SIE ZE W CASTORAMIE WIDZIAŁEM TAŃSZĄ! NIESTETY NIE MOGE TEGO SPRAWDZIC BO DO CASTORAMY MAM OK. 25 KM. MOZE KTOS MIESZKA BLIZEJ TO MOZE SPRAWDZIC I SIE WYPOWIEDZIEC! POZDRAWIAM Cheesy

240- paletkarium:)
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Sierpień 04, 2004, 19:29:08 »

Ja zrobiłem pokrywę z kawałków boazerii a jej spód od wewnątrz akwa wyłożylemfolią aluminiową no i przyczepiłem do niej oświetlenie  :wink:

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: