Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: grzałka do 25l  (Przeczytany 1761 razy)
nati_snk
Zainteresowany
**

« : Sierpień 02, 2004, 18:41:25 »

Czy do tego akwa (25l) potrzebna jest grzałka :?:  :?:  :?:  Jeśli tak to o jakiej mocy :?:  :?:  :?: thx

A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 02, 2004, 18:57:54 »

Wszystko zalezy od obsady. Nie mniej jednak pownna byc. Jesli masz kase to najlepiej z termostatem 50W ( nie wiem czy sa mniejsze) lub zwykla grzalke o mocy 25W (mysle, ze starczy) i do niej osobny termostat. Albo sama zwykla grzalke, a moc musisz zbaczyc na pudelku jest tabela lub powinna byc.

pozdrawiam
asmi
Aladar
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 02, 2004, 19:13:07 »

ja mam akwe 25L (jeszcze bo juz nie długo bedzie 56L) to wystarczy oczywiscie zalezy jakie rybki beda ja mam dwie grzałki oczywiscie obie nie sa właczone Smiley 10W bez termostatu i 25W z termostatem w lato nie uzywam a w zime to tak  jedna mam do takiego małego akwa 10L jak sie młode rodza Smiley
MANIEK
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Sierpień 02, 2004, 19:17:22 »

ja kiedys miałem  akwarium 25 l i zastosowałem grzałke 15W. praktycznie jej nie wyłaczałem! no moze czasami latem. Cheesy w zimie cały czas chulała! a temp. 24 - 25*. tylko tyle ze w mieszkaniu mam chłodno- takie sa zalety sterych budownictw latem. nic po za tym! Cheesy  pozdrawiam

240- paletkarium:)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: