Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: wodzień  (Przeczytany 5398 razy)
nemezis
Nowy
*

« : Wrzesień 28, 2008, 20:42:06 »

czy wie ktoś jak rozmnożyć wodzień

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 28, 2008, 21:23:19 »

Musiałabyś założyć hodowlę komarów, bo wodzień to larwy komarów.

A po licho toto rozmnażać?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 28, 2008, 23:56:11 »

Musiałabyś założyć hodowlę komarów, bo wodzień to larwy komarów.

A po licho toto rozmnażać?

Postacie dorosłe tych zwierząt swoim wyglądem przypominają komary, jednakże w odróżnieniu od nich samice wodzienia nie kąsają. Wink
Hodowla ma na celu oszczednosc pieniedzy i pozyskiwanie pokarmu (dosc wartosciowego i unoszacego sie w toni wodnej) dla ryb akwariowych.
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 29, 2008, 07:37:32 »

Nie ma znaczenia czy to regularne gryzące komary czy jakieś inne. Istotne jest, że to owady, które mają różne stadia rozwoju, więc nie da się rozmnażać samych larw.

O ile się nie mylę, nemezis ma akwarium 45litrowe. Ile może tego wodzienia potrzebować? Ile na niego wydaje? Ile może zaoszczędzić?

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 29, 2008, 12:39:33 »

Hodowla ma na celu oszczednosc pieniedzy i pozyskiwanie pokarmu (dosc wartosciowego i unoszacego sie w toni wodnej) dla ryb akwariowych.
jakaś woliera dla tych komarów by się przydała -bo chyba tak po mieszkaniu luzem nie będa latać? no i czymś je trzeba karmić tez ...Więc żadnej oszczędnosci tu nie widzę -tylko masę problemów

nemezis
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 29, 2008, 16:44:15 »

chciałem z oszczednosci  bo u mnie torebka kosztuje 2zł  i starcza na 1 dzien  (takie małe) wlewam 2-3 razy w tygodniu wiec to jest ok 30 zł mies rozwiazałem  ten problem kupujac za 4 zł mrozony wodzien

moje sumiki szkliste to uwielbiaja wiec to dla nich a i bojownik nie pogardzi
)

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 29, 2008, 18:22:04 »

u mnie torebka kosztuje 2zł  i starcza na 1 dzien 

Yyy... ile masz tych sumików? I jakiej wielkości są te torebki?

Do licha, fakt, że ja bardzo dużo ryb nie mam, ale jednak jest to 6 neonów, 3 bojowniki i 4 razbory (oczywiście w różnych akwariach) i jedna torebka (która u mnie kosztuje 1 zł) wystarcza mi na 2 tygodnie.

luk193
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 30, 2008, 07:30:03 »

u mnie taka torebka kosztuje 80 gr

FOOTball
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Październik 01, 2008, 13:38:18 »

Wiosną i latem możesz zastepczo podawać larwy komara, ale musisz znalezc czysty zbiornik wodny najlepiej bez ryb (np. małe oczka śródleśne, ale z dala od pól uprawnych) i najlepiej przepłukać larwy na sitku-jest to znakomity pokarm także dla sumików szklistych
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Październik 01, 2008, 20:09:26 »

Larwa komara jest bardzo dobrym pokarmem. Jest naturalnym przysmakiem gupikow. Stawiam ja na rowni z wodzieniem. Good !
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Październik 11, 2008, 17:58:11 »

Larwy wodzieni są mięsożerne .. więc raczej trudno by było wyhodować formy imago bez poważnych ubytków, ponieważ z braku pokarmu same siebie by zjadły

ale jak chcesz sama hodować pokarm dla rybek to i tak masz spory wybór, ja sam hoduje sobie Grindale i nicienie mikro. A oprócz nich mozna jeszcze hodować muszki owocowe, karaczany, świerszcze itp. także wybór spory Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: