Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ceny roślinek  (Przeczytany 2924 razy)
Danuta
Bywalec

« : Lipiec 29, 2004, 08:36:15 »

Mam wrażenie, ze sprzedawcy w zoologu robią czyste interesy na akwamaniakach. Pojechałam do REAL i kupiłam kilka roślinek. Wydałam masę pieniędzy. Np za sadzoneczkę z 3 listkami Cryptokoryny zapłaciłam 25 zł. Za inną nie znam nazwy ale popularną 9 zł.
Przy okazji będąc w sklepie w Olkuszu zobaczyłam, że ta za którą dałam 9 zł - u mnie kosztowała 90 groszy!!!! :!:
A Cryptocoryna - duża sadzoneczka 10 złotych :!:  :!:
A i pokarm droższy, a wydawałoby się, że będzie taniej. :wink:
Nie dajmy się nabijać w butelkę.

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Lipiec 29, 2004, 13:59:09 »

Ja sie ostatnio w nowym sklepie spotkałem z roslinami pseudoakwarystycznymi (pózniej sprawdziłem te gatunki w katalogu i nalezały do roslin które nie nadają sie do hodowli w akwarium a są sprzedawane jako rosliny akwariowe) i nawet do takich środków się ludzie posuwają zeby tylko zarobić !!!  :evil:

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Lipiec 29, 2004, 14:03:29 »

Narzut w sklepach zoologicznych bardzo często przekracza nawet 100%  :shock:  Powiem Ci przykładowo, że za filtr za który zapłaciłem w um-um 81 zł w Szczecinie musiałbym dać ponad 120. Jak powiedziałem o tym sprzedawcy to odpowiedział, że mój filtr musi być używany albo kradziony. Generalnie należy unikać kupowania w sklepach zoologicznych, zwłaszcza jeśli chodzi o zwierzęta i rośliny. Najtaniej bywa na giełdach, a najlepiej jednak kupować u znajomych hodowców.
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Lipiec 29, 2004, 14:33:35 »

Całe szczęscie mam taki jeden sklep w brzesku w któym jeszcze nigdy nie zauwazyłem na roslinkach oszustwa i przy nim zostane  Smiley Choc wiadome ze u sprawdzonego hodowcy było by duzo lepiej niestety w mojej okolicy to tylko ja jestem takim maniakowym hodowcą a tak to nie ma nikogo  :cry: szkoda

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Lipiec 29, 2004, 18:25:41 »

To i ja dorzuce swoje trzy grosze do cen w sklepach.
Mianowicie widzialem kiedys na stronie internetowej zdjecia z gieldy w lodzi. Na jednym z nich cena na worku rybami chyba wielkopletwami widniala 1,80 za sztuke, a  w sklepie cena tej ryby u mnie w miescie 4,80. Niezle przebicie :shock: .

pozdrawiam
asmi
tomeek7
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Lipiec 29, 2004, 19:18:18 »

u mnie na slasku jest podobnie, ostatnio kupilem w jednym sklepie w GEANT i zaplacilem za 14 roslinke 10zl. na szczescie znalazlem jeden sklep prywatny u ktorego wszystko kupuje bo ma extra ceny Smiley

...::: 126 litrów :::... zmiana obsady
...:::25 litrów :::...Mała Tanganika
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #6 : Lipiec 29, 2004, 19:56:01 »

nier zostaje nic innego jak robić interes na takich sklepach i im sprzedawać rośliny z dobrym zyskiem. Osobiśicie uważam to za bardzo dobre rozwiązanie. bo jak mamy co sprzedać to warto by akwa na siebie zarobiło.

112,25
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Lipiec 30, 2004, 14:56:46 »

Tak, sklepy mają sporą przebitke, no ale z czegoś muszą w końcu żyć. Ja dziś ide sprzedac krzak microsorium pteropus do sklepu za 25zł, ale mogłem za niego chcieć nawet 35zł cholerka :/ . A i tak te pieniądze wydam u nich na rybki Wink
Aha Danuto, ze sklepami zwłaszcza akwarystycznymi tak to już jest, w jednym dają ampularie jako bonus - za darmo, w drugim za ampulke trzeba zapłacić 2zł, a w trzecim trzeba zapłacić 10zł ( realny przykład ). Dlatego trzeba sprawdzić jak najwięcej sklepów w okolicy łącznie z tymi najmniejszymi i zwrócić uwagę na ceny nie tylko zwierząt, ale i roślin, pokarmów, preparatów i osprzętu (tu też bywają spore różnice).

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
karolos
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Sierpień 21, 2004, 20:07:01 »

W dużym sklepie zoologicznym żałobniczka kosztowała 2.50 a 100 metrów dalej była po złotówce :lol:

pozdr. karol
pbern
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Sierpień 21, 2004, 20:13:59 »

Co do gieldy to na jaka i gdzie byscie polecali sie wybrac.. w rachube idzie lodz lub wroclaw.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: