Riczi
Stały użytkownik

|
 |
« : Lipiec 27, 2004, 21:05:12 » |
|
Urodziły mi się kiedyś w nocy molinezje. Było ich tylko 10 bo mamusia do rana pare pewnie zjadła. Żyły sobie w kotniku. Miały tam grzałke (niestety bez termostatu) oraz mały filter z napowietrzaczem. Żyły sobie i żyły, aż pewnej nocy prawie wszystkie (prócz 1) zdechły. Choć wtedy byłem o wiele bardziej mniej doświadczony to nadal nie wiem co im się stało. A pozatym jak sie je karmi? Ja rozdrabniałem suchy pokarm. Jak często się je karmi? Czy można je trzymać bez napowietrzacza, a jeśli tak to jak długo? I dlaczego zdechły?
|
|
|
|
|
|
Mam akwa. 83.538l, 6 skalarów, 2 kiryśniki czarnoplame, liposarcus multiradiatus - plecostomus, mieczyk czerwony, 2 gupiki, 7 neonów inessa, żabka - karlik szponiasty oraz 2 ampularie. Hodowcą jestem od roku. Mam 16 lat. Urodziły się młode skalary
|
|
|
Sobieski89
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 28, 2004, 13:34:51 » |
|
Miały tam grzałke (niestety bez termostatu) Moze sie ugotowaly i byla zupka??? :lol:
|
|
|
|
|
|
30l.- 8 neonek, 4 gupiki, 3 rozbory, kirysek, zbrojnik niebieski Kotnik- 4 małe gupiki
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 28, 2004, 16:24:46 » |
|
Też myślę ze to skok temperatury. Lub niestrawność przez ten kruszony suchy pokarm, ale niemalwszystkie jednocześnei by chyba nie padły. pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomeek7
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 28, 2004, 17:45:23 » |
|
prawdopodobnie zdechly z powodu za wysokiej temp, mogly tez pasc z powodu braku roznej diety ale w to watpie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kapsel
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 28, 2004, 19:00:28 » |
|
a podmianiałes im wode bo moje małe mollki najczęściej padają jak im regularnie wody nie zmieniam:)
|
|
|
|
|
|
Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
|
|
|
Riczi
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 28, 2004, 20:01:10 » |
|
Nie zmieniałem, ponieważ nie chciałem je stresować.
|
|
|
|
|
|
Mam akwa. 83.538l, 6 skalarów, 2 kiryśniki czarnoplame, liposarcus multiradiatus - plecostomus, mieczyk czerwony, 2 gupiki, 7 neonów inessa, żabka - karlik szponiasty oraz 2 ampularie. Hodowcą jestem od roku. Mam 16 lat. Urodziły się młode skalary
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 28, 2004, 20:03:42 » |
|
No widzisz, zdechły we własnych odchodach... To nie jest stres 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Riczi
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipiec 28, 2004, 20:22:40 » |
|
miały mały filter, który nie robił dużego prądu wody
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipiec 28, 2004, 20:28:06 » |
|
No właśnie. Sam widzisz, że miały beznadziejne warunki. Podmiany wody nie robi się po prostu dla przyjemności. Robi się po to aby usunąć nadmiar zanieczyszczeń. Wyobraź sobie teraz, że nie spuszczasz wody w toalecie, a nadal z niej korzystasz. W takich warunkach żyły właśnie Twoje molinezje. Nic dziwnego, że zdechły.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oggy
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipiec 29, 2004, 14:24:27 » |
|
Małe nie zniesły niestety temperatury jaka im się zrobiła 
|
|
|
|
|
|
------BLINK 182------ Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 29, 2004, 20:38:12 » |
|
Najlepiej małe molly's odchowywać w kojcu założonym w akwa ogólnym. tedy maja iidentyczne paramery wody . nie ugotujesz ani nie uduszą się..
|
|
|
|
|
|
112,25
|
|
|
|