Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak coś zmienić??  (Przeczytany 1102 razy)
MichcioRoslina
Bywalec

« : Sierpień 31, 2008, 11:04:08 »

Hejka! Chciałbym coś zmienić w akwarium ale się troszkę boję że coś zepsuję i będzie jeszcze gorzej.  Mam LT i chciałbym poprzesadzać parę roślin bo niektore np pogniły, rozpadly się itd. tylko troszkę się boję że wszystko zniszcze. Powiedzcie czy zamiast wyciągac rosliny z ziemi nie mogę ich ściąc na dole tak żeby ich nie było widać?? Albo jakis inny sposób 
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2008, 11:12:16 wysłane przez MichcioRoslina » Zapisane
andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 31, 2008, 11:13:36 »

...Powiedzcie czy zamiast wyciągac rosliny z ziemi nie mogę ich ściąc na dole tak żeby ich nie było widać?? Albo jakis inny sposób
Tak należy zrobić - uciąć roślinę tuż przy podłożu aby został sam korzeń. Pozostawionym korzeniem w podłożu się nie przejmuj - zgnije i zajmą się nim bakterie, czyniąc z niego nawóz dla pozostałych roślin.

MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Sierpień 31, 2008, 11:26:24 »

A potem jak już to wytne i będę chcial wsadzić rośline do ziemi to co zrobić żeby z tej ziemi nie wypadala?? Bo zawsze mi wypada  Sad
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: