Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Moje akwa  (Przeczytany 5849 razy)
ewelka
Nowy
*

« : Lipiec 30, 2008, 19:54:13 »

Cześć,mam 25l. akwa.Chciała bym się zapytać którą z moich rybek najłatwiej rozmnożyć i jak to zrobić mam
-żołobniczki x3 ( dwie samice jeden samiec )
-glonojady x2 (dwa samce niedługo dokupuje jedną samice
-kirysek pstry  i chyba kirysek czerwony nie mogę określić płci bo raczej nie są tego samego wieku jak określić ich płeć
-węgorek x1 ( płeć także nie określona ) Embarrassed
- i dwie rybki prążkowane ( w prążki ) niestety nie pamiętam jak się nazywają ale któregoś dnia sprawdzę
Chcę się także spytać jak opiekować się narybkiem oraz mam pytanie czy moglibyście podać mi wymiary (długość) rybek odpowiednia już do rozmnażania ich???
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #1 : Lipiec 30, 2008, 20:03:38 »

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=223.0 tu masz o "glonojadach"
Ps. MUSISZ zmienic akwa na wieksze jesli chcesz trzymac te rybcie co masz teraz...

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #2 : Lipiec 30, 2008, 20:30:54 »

Ewelka, postaraj się sprawić sobie większe akwarium, bo 25l to dużo za mało jeśli chcesz trzymać takie rybki. Zbrojniki to muszą mieć co najmniej z 70l.
I póki co nie rozmnażaj rybek, bo nie dość że narybek zostanie zjedzony to rybki staną się wobec siebie agresywne Smiley

A możesz wrzucić fotkę "kiryska czerwonego"? Takiego nie ma ale jak dasz fotkę, to Ci podpowiemy jaki to kirysek. A jak będziesz miała większe akwa to dokup ze 3 sztuki kirysków pstrych bo to rybka stadna papa

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
ewelka
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Lipiec 31, 2008, 08:20:38 »

Spoko tylko większe akwa sprawie sobie za parę latek bo jak na razie mieszkam w bloku z rodzicami i bratem  i niezbyt mam gdzie to postawić. Ale mamy działkę i niedługo się będziemy budować.Na pewno wtedy kupię sobie większe akwa.
Ps. Zdjęcia nie wyśle bo mój aparat jak na razie jest w naprawie.Mam jeszcze jedno pytanie po czym widać że żałobniczka będzie miała małe Huh
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Lipiec 31, 2008, 09:44:51 »

Żałobniczki można poznać po zaokrąglonym brzuszku jak przystępują do składania ikry.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #5 : Lipiec 31, 2008, 18:03:14 »

Te prążkowane co napisałaś to danio?? jesli tak to je można łatwo rozmnożyć ja mam obecnie 20 małych....ale wiesz troche małe masz  akwa na tarło... inne ryby zjedzą ikre jak tylko sie pojawi....i potrzebujesz dużo mchu...proponuje mech jawajski... Wink

tutaj fotka z google.pl...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2008, 18:10:52 wysłane przez lauri24 » Zapisane

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
ewelka
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Lipiec 31, 2008, 20:00:02 »

Dziękuję za odpowiedzi ps.lauri24 mam pytanie czy mogłabyś wysłać fotkę mchu jawajskiego albo opisać jak on wygląda Huh
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #7 : Lipiec 31, 2008, 20:48:41 »

Charakterystyka  [edytuj]
Ciemnozielona roślina o długich, plączących się łodygach z drobnymi listkami. Zalecana jest do akwarium z ikrą i narybkiem, gdzie stanowi jego schronienie.

prosze bardzo... Wink

a te twoje rybki to danio??
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2008, 20:52:40 wysłane przez lauri24 » Zapisane

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #8 : Lipiec 31, 2008, 21:00:15 »

ej no nie ma sie co kłócić...ja jak zaczynałam z akwarystyką to prawie kupiłam żółtaczki do 20 litrów....wolę żeby każdy sie pytał dla upewnienia a nie szedł do sklepu i wracał z czymś co będzie się męczyło  w malutkim akwarium....jesteśmy tu żeby doradzić a nie żeby pisać nieprzyjemne komentarze.... Cheesy

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #9 : Lipiec 31, 2008, 21:24:22 »

Dziękuję za odpowiedzi ps.lauri24 mam pytanie czy mogłabyś wysłać fotkę mchu jawajskiego albo opisać jak on wygląda Huh
No teraz to przesadzilas! Wklep w google "mech jawajski" i wszystkiego sie dowiesz...
Coś Ty taki Kozak?! Może to dziecko pisze a Ty się tak szarpiesz...To, że masz ponad tysiąc wiadomości nie zwalnia Cię z takiego tonu wypowiedzi

Ja zgadzam się z Grajewiakiem. I nie chodzi nawet o google ale wystarczy wejść do działu "rośliny akwarystyczne" aby dowiedzieć się jak wygląda mech jawajski oraz jakie ma wymagania. Regulamin forum mówi wyraźnie: zanim zadasz pytanie poszukaj na forum.
Na forum panuje coraz większy bałagan i czasami aby znaleźć jakąś informację trzeba przebijać się przez po raz kolejny powtarzające się wątki.

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Sierpień 01, 2008, 00:16:48 »

Cześć,mam 25l. akwa.Chciała bym się zapytać którą z moich rybek najłatwiej rozmnożyć i jak to zrobić mam
-żołobniczki x3 ( dwie samice jeden samiec )
-glonojady x2 (dwa samce niedługo dokupuje jedną samice
-kirysek pstry  i chyba kirysek czerwony nie mogę określić płci bo raczej nie są tego samego wieku jak określić ich płeć
-węgorek x1 ( płeć także nie określona ) Embarrassed
- i dwie rybki prążkowane ( w prążki ) niestety nie pamiętam jak się nazywają ale któregoś dnia sprawdzę
Chcę się także spytać jak opiekować się narybkiem oraz mam pytanie czy moglibyście podać mi wymiary (długość) rybek odpowiednia już do rozmnażania ich???

Nie ma szans na rozmnożenie żadnego z tych gatunków w akwarium towarzyskim i do tego tak małym.
Zmień obsadę na dwie parki gupików to wtedy będziesz cieszyła się młodymi.

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
ewelka
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Sierpień 01, 2008, 17:49:09 »

tak moje rybki to danio a tak woglę to miałam gupiki przez parę lat strasznie mi się gryzły... nie wytrzymał i oddałam je dla kolegi
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #12 : Sierpień 01, 2008, 22:07:46 »

może miałaś za mało samic a za dużo samców ja też tak raz miałam...moje trzy gupiki mam przez przypadek , jak były małe to dostałam je razem ze ślimakami....moje pierwsze gupiki też sie gryzły bo miałam ich po prostu za mało....

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: