Jakos nie sprawia wrazenia . Wyglada jak pracownia dr.frankensteina i nie wyglada na 600 l . Malo roslin .

Z co byś chciał po 6-ciu tygodniach? Gęstwiny?
Jaką masz pokrywe?i z czego?
Plastik (oryginalna).
Jakbyś dołożył czarne tło to widać by było neonki których jest 300sztuk

<swoja droga nie za dużo ich?
Może i za dużo, ale jak zamawiałem sprzedawca twierdził, że 1/3 odpadnie. Tła narazie nie planuję dopuki mi rośliny się nie rozwiną.
Masz b. dużo zbrojników, czy ten stateczek nie stanowi dla nich zagrożenia? Jak dla mnie trochę mało roślin.
Stateczek jest bardzo stabilny, nic się z nim nie dzieje, a ryby mają gdzie się chować (bardzo im on podpasował).
Tak z ciekawoci. Co zrobisz ze zbrojnikami jak juz Ci podrosna?

Planuję je porozdawać

Nie mam zamiaru na nich zarabiać

Jak już Wszystkich moich znajomych uszczęśliwię to będę oddawał do sklepu.
Granulacja Twojego podłoża jest moim zdaniem zdecydowanie za duża. Roślinom takie podłoże wcale nie służy ponieważ woda dośc swobodnie przez nie przepływa wypłukując z niego wszystko. Jak między te kamienie wpadnie jedzenie dla ryb i ich odchody to masz problem.
Rośliny wyglądają jak sztuczne. A jeśli są żywe to jest ich zdecydowanie za mało. Mała ilość roślin i dodatkowo dużo odchodów oraz niezjedzony pokarm zalegający w podłożu to moim zdaniem główna przyczyna problemów z NO2 i NO3.
CO2 nie pomoże w przypadku wysokiego NO2 i NO3. Poza tym rośliny nie samym CO2 żyją. Lanie nawozów przy tak małej ilości (w założeniu żywych) może skończyć się wysypem glonów.
Nawozów na razie już nie leję, rośliny się zakorzeniają powoli. Granulacja jest naprawdę różna, od drobnicy po grubsze kamienie. Nie powinno być problemu z zakorzenianiem się roślin. Co do dużej ilości pokarmu miedzy kamieniami, to takowej nie ma, ruszyłem dnem i nawet woda się nie zmuliła.
Szczerze to akwa mi się nie podoba.
1.Mało roślin
2.Brak tła
3.Widać urządzenia i kable
3.Brak konkretnej kompozycji.
PS:Gdy bym miał akwa 600l to hodował bym dyskowce ale to twoje akwa i mozliwe że ci się nie podobają
1. Rozrosną się

2. patrz punkt 1, dopiero wtedy podejmę decyzję co do tła.
3. patrz poprtzednie
4. nie bardzo rozumiem
Każdy ma to co lubi, nie każdemu podoba się to samo.Przyjmuję krytykę, ale ......... nie w jeden dzień powstał świat, to samo tyczy się akwarium, na to potrzeba czasu

. Nie piszcie "za mało roślin", ja o tym wiem, ale nie mam zamiaru kupować "dorosłych" i dużych, one mają same urosnąć