|
owlman
|
 |
« Odpowiedz #15 : Sierpień 30, 2008, 20:20:21 » |
|
Zalety juz znasz . Fatalne parametry wody . Po co takie intensywne napowietrzanie ,jezeli nawozisz Co 2 ? Wszystkie urzadzenia techniczne na widoku  . Malo roslin .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MarteQ15
|
 |
« Odpowiedz #16 : Sierpień 30, 2008, 20:27:22 » |
|
 Hunk ! Rybcie naprawde ładne  Pochowaj sprzęt i będzie wszystko OK  Pozdro!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lauri24
Super aktywny

Power^^
|
 |
« Odpowiedz #17 : Sierpień 30, 2008, 20:30:21 » |
|
masz super akwa  choć ja bym dołożyła jakąś wyższą roślinkę 
|
|
|
|
|
|
112l. Ogólne 30l.- Gupiki, platki
|
|
|
Veri
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 02, 2008, 14:57:45 » |
|
Mam pytanie nowicjusza. Jak to jest, że dużo osób pisze że parametry wody są fatalne, skoro tak ładnych paletek nie widziałem na zdjęciach z innych akwariów, a akwarium ma już jakiś czas i rybki nie wyglądają na chore?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 02, 2008, 16:45:19 » |
|
Ph za wysokie ale może testy przekłamują albo to silne napowietrzanie tak wpływa na wynik. Spróbuj zmierzyć pH po 10 min od nabrania wody do probówki. No i to NO3. Rybki za to bardzo ładne  Czym je karmisz?
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|
Mechanic
|
 |
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 02, 2008, 21:21:45 » |
|
Mam pytanie nowicjusza. Jak to jest, że dużo osób pisze że parametry wody są fatalne, skoro tak ładnych paletek nie widziałem na zdjęciach z innych akwariów, a akwarium ma już jakiś czas i rybki nie wyglądają na chore? Byc moze parametry wplywaja na inne rzeczy w tym akwarium a paletki sie przystosowaly. To jest mozliwe. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hunk
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 04, 2008, 22:17:46 » |
|
|
|
|
|
|
|
"Albo rybka, albo pipka. Jak powiedział Hamlet"
|
|
|
IzzY
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 04, 2008, 22:20:29 » |
|
Świetnie, że obniżyłeś ph  Paletki masz cudowne - tylko zazdrościć (pozytywnie) 
|
|
|
|
|
|
Kerran vain haaveeni nähdä sain en pienuutta alla tähtien tuntenut.
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 05, 2008, 08:11:53 » |
|
A co Ci świderki przeszkadzają w akwarium?
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
hunk
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 05, 2008, 08:37:22 » |
|
jest juz ich z 10000 sztuk i nadal sie mnożą. myśle ze bocje niezjedzą wszytskich i coś napewno podtrzyma gatunek w akwarium. A po drugie jak karmie yski to pokarm który poada na dno jes pożerany przez ślimaki które w ciągu minuty zapełniają całe dno akwarium jezeli tyko poczują pokarm (suchy bądz mięsko) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Patu$1117
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 07, 2008, 16:06:25 » |
|
nie no akwarium śliczne żawsze mażyłam o paletkach ale raczej w 60l ich nie bede trzymac gdyby można bylo ocenic akwarium dałabym 10/10 aha masz racje z tym ze tzreba sie troche ślimaczków pozbyć .... świderki sa ładne i fajne ale bez przesady
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hunk
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 10, 2008, 21:57:41 » |
|
nadchodzą zmiany w akwarium. zamierzam pozbyć się lotosów i w ich miejsce daćjakiś fajny wysoki korzeń który przykryje filtr i bedze stanowił fajne schronienie dla dysków . Węc zaczynam poszukiwania korzenia jak zmienie to dam foto. A tym czasm pokaże wam mojego turkusika :  Plus jeszcz krótki filmik z mojego akwa :

|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2008, 23:32:33 wysłane przez hunk »
|
|
|
|
|
daniel.iron
Stały użytkownik

Moje gadu-gadu 1339862
|
 |
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 12, 2008, 12:49:59 » |
|
Śliczne paletki  Ale akwarium to istna studnia  Chociaż tak troche pustawo w niej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hunk
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 12, 2008, 23:30:08 » |
|
Zmiany nadchodzą wielkimi krokami 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bartekw
|
 |
« Odpowiedz #29 : Wrzesień 13, 2008, 07:57:18 » |
|
calkiem niezle , dodal bym troszke roslin na tyl akwa i wylaczyl napowietrzanie , ph sie nieprzejmuj jak sie utrzymuje pomiedzy 6-7 to jest spoko paletki sie dostosuja , a pozatym ph niejest stale caly czas sie zmienia inne jest rano inne popoludniu i inne wieczorem , ocena 7/10 za calosc 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|