Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: rybki w 96 litrowym akwa  (Przeczytany 2040 razy)
kwiatuszek19
Nowy
*

« : Lipiec 02, 2004, 10:20:31 »

czesc wszystkim mam wielkie pytanie jakie rybki moge zamiescic w 96 litrowym akwa?
mam sumika rekiniego 4 gupiki 2 glonojady suma opoczka nio i chce kupic suma fosylisa ?czy moge oprocz tych rybek miec jeszcze pare innych:)??
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Lipiec 04, 2004, 11:22:18 »

To zalezy od wielkosci tych rybek które juz masz choc moim zdaniem spokojnie mozesz dorzucic do akwa jeszcze pare rybek tylko musisz wziąc pod uwage rozmiary rybek tych które masz( jakie mogą osiegnąc rozmiary) i tych które zakupisz aby gdy dorosną miały mniej wiecej takie same rozmiary rozumiesz bo wiesz skoro np sumy ci urosną a kupisz jakies mniejsze rybki to mogą ci z czasem ginąc w akwa ze wzgledu iz te wieksze bedą polowac na mniejsze  Smiley Pozdrawiam

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
-Bartek-
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Lipiec 06, 2004, 22:19:55 »

U mnie w twojej obasadzie zastrzeżenia budzi przedewszytskim sum rekini i sum fossilis czyli indyjski (Heteropneustes Fossilis jeżeli o tego ci chodzi). Oba te sumy rosną bardzo duże a ten drugi osiąga nawet 50 cm. Prawdopodobnie oba ci skarłowacieją i osiągną może 20 cm... Nie wiem jakie masz glonojaday, czy plekostomusy (olbrzymy) czy np. ancistrusy (ok 13cm). Reszta twojej obsady to małe rybki i spokojnie możesz jeszcze kupić trochę rybek.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: