BlaY
Nowy

|
 |
« : Kwiecień 30, 2008, 09:40:22 » |
|
Hejka! Od razu przejde do pytanka: ostatnio przetrzebilo mi prawie cale akwa no i zostal jedynie samiec pretnika z kiryskiem oraz zabka  samiczka pretnika zdechla ;( akwa stoi na nowo wyparzylem wszystko i narazie wydaje sie byc OK samiec zaczal budowac dzisiaj SAM bez samiczki gniazdo... juz jest powiem nawet calkiem pokazne  i teraz pytanie czy jak dokupil bym w tym momencie z 2 samiczki moglo by z tego cos wyjsc? dzieki za odp
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomacha
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 30, 2008, 10:41:23 » |
|
Mogloby. Zawsze jak jest samiec i samiczka to moze ' do czegos dojsc" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BlaY
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 30, 2008, 11:19:29 » |
|
aha i jeszcze jedno pytanie jak rozroznic samiczke  bo wiadomo sprzedawcy nei zawsze sie znaja a ja wsrod 30 innych hmm ciezko mi bedzie ;/ wczesniej dobierala mi pani Pare a stad wiem ze to samiec bo buduje gniazdo sa mneij kolorowe? a moze ten inny kolor taki seledynowy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 30, 2008, 13:14:51 » |
|
samica ma kolor oliwkowobrązowy samiec jest kolorowy kropka 
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.
|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 30, 2008, 16:11:10 » |
|
samica ma kolor oliwkowobrązowy
a wzor na jej ciele jest seledynowy

|
|
|
|
|
|
8317910  
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 30, 2008, 16:17:46 » |
|
samica nie ma wzorków na ciele koledze chodzi o te samce w kolorze jaskrawo seledynowym tak mi sie wydaje
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
cortez
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 30, 2008, 19:32:08 » |
|
Poza tym samce mają zaostrzone końcówki płetwy grzbietowej i odbytowej, a samice mają zaokrąglone.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pepok
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 01, 2008, 14:49:17 » |
|
Samice są trochę mniejsze i jasno oliwkowe.
|
|
|
|
|
|
60l wielogatunkowe  1x Zbrojnik 3x Kirysek Spiżowy 3x Molinezja 1+2 2x Danio 3x gupik 3x Ampularia
|
|
|
BlaY
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 03, 2008, 07:58:20 » |
|
no i kupilem 2 samiczki do mojego samca i wiecie co? znowu jedna samica to SAMIEC ;/ i buduje gniazdo i przegania mojego 2 samca bo jest mniejszy troche  glupia baba w zoologiku pojde tam w poniedzialek i wymienie ;/ jak sie ofc da a najlepsze jest to ze mowie do niej ze to jest samiec a ona ze ja sie nie znam i blablabla ehh n/c szkoda ze tutaj w miescie tylko w 1 zoologiku sa pretniki ;/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zimbabwe
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 03, 2008, 11:23:35 » |
|
Najgorsze jest to że w większości sklepów jest tak że ryby nie wymienisz już kupionej - no chyba że w Twoim sklepie można. A może powinieneś nieco ostrzej podchodzić do tej kobity? Tzn. uprzejmie, ale bardziej stanowczo. Albo poszukaj na giełdach internetowych, może są jakieś oferty z Twojej miejscowości albo okolicy.
|
|
|
|
|
|
Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
|
|
|
BlaY
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 03, 2008, 12:50:17 » |
|
to mam jeszcze jedno pytanie jak mam w sumie te 3 pretniki 2 zabki to moge wpuscic tam krewetki red cherry ? albo inne podobnych rozmiarow pretniki nie zjedza ich?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 03, 2008, 13:16:13 » |
|
albo inne podobnych rozmiarow pretniki nie zjedza ich?
Młode na pewno będą pyszną przekąską ,ale luz RC mnożą się na potęgę więc nie będzie problemu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dam154
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 04, 2008, 15:06:02 » |
|
ale czy to prawda ze przy rozmnażaniu prętnika to trzeba spuszczać wodę do połowy akwa i przyciemniać akwarium???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomacha
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 04, 2008, 15:07:40 » |
|
ale czy to prawda ze przy rozmnażaniu prętnika to trzeba spuszczać wodę do połowy akwa i przyciemniać akwarium???
nieprawda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|