Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Zrób to sam « Tło strukturalne zewnętrzne By Muhhamad
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Tło strukturalne zewnętrzne By Muhhamad  (Przeczytany 3009 razy)
Muhhamad
Gość
« : Kwiecień 25, 2008, 14:04:52 »

Witam tak jak wspomniałem wziołem się wreszcie za zrobienie tła strukturalnego zewnętrznego do mojego baniaczka Wink

Potrzebne rzeczy :

- płyta pilśniowa na wymiar tylnej szyby,
- 2 sztuki styropianu o grubości 5 cm,
- Klej do styropianu,
- farby (czarna, ciemny orzech i jasny krem).
- nóż kuchenny
-widelec
Pierw malujemy na czarno płyte wiórowa.
Natępnie ze styropianu wycinamy bryły w kasztalcie kamieni ( "ala łupki
") ..Nasze skałki możemy wicinac zwykłym nożem a dla fajniejszych efektów przeciagać widelcem ( tworzą sie fajne szczelinki ; )

Nastepnie wszystkie nasze skałki Wink przyklejamy klejem do płyty..Po tej czynności zostawiamy do zaschnięcia na jekiś 48 godzin..

Gdy wszystko ładnie zaschnie malujemy wszystko na kolor czarny..Po zaschniecie wykorzystujemy pozostale kolory , celem uwidocznienia cieni i bardziej realistycznego wygladu Cheesy

Efektu końcowego nie ukazują te zdjęcia niestety..W rzeczywistości jest zdecydowanie lepiej Wink

Przepraszam za słabą  jakość zdjęć..ale z przyczyn technicznych musiałem robić telefonem Wink

Mam nadzieję że spodoba się Wam mój pomysł na tło i w jakimś stopniu umili wam dekorowanie zbiorników  Grin

PROSZĘ O KOMENTARZE

Artykuł by  Muhhamad alias Mielny Wink ...Wszystkie Prawa autorskie zastrzeżone  Cool       papa
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2008, 18:18:01 wysłane przez Seboos » Zapisane
Muhhamad
Gość
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 25, 2008, 18:17:03 »

Hehe te poacholkowe 5 to w skali do 10 czy 5 Huh  Grin Grin
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 25, 2008, 20:42:32 »

Musze przyznać że niezle.  Po przeczytaniu opisu [o tym styropianie, malowaniu, widelcach....] bylam nastawiona dość sceptycznie do tego Twojego tla, ale po obejrzeniu zdjęć jestem mile zaskoczona -to naprawdę fajnie wyszlo Good !

Muhhamad
Gość
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 25, 2008, 20:45:55 »

Dzięki śliczne Alu  Grin też na początku myślałem że będzie nie zaciekawie..ale po kilku sztukach stwierdziłem że może jednak z tego coś bedzie ...  Wink

P.S zapomniałbym o najważniejszym..koszty  Grin

farby to 15zł...dwa arkusze srtyropianu chyba 10 zł..koszt ogolny z flejem 32 zł..cudowne chwili spędzone przed aqwa..bezcenne hehe  Afro Grin Grin Grin Grin
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2008, 20:47:50 wysłane przez Muhhamad » Zapisane
agrest
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 25, 2008, 21:40:23 »

Cześć. Tło wyszło superowo, ale bardziej od niego podoba mi się wystrój baniaka (ostatnia fotka) - dla mnie jest super i bardzo mi się podoba-ciekawe jak wyglada ze zwykłą czernią z tyłu ?  czyżby gorzej?........
bartekw
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 26, 2008, 07:42:48 »

zaje-extra robota Good ! Good ! Good !

Muhhamad
Gość
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 26, 2008, 11:26:47 »

dzieki  Grin wczesniej była sama czarna płyta pilśniowa pomalowana na czarno i tez bylo ekstra Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: