Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Akwarium dla jednego bojownika syjamskiego?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Akwarium dla jednego bojownika syjamskiego?  (Przeczytany 9510 razy)
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 28, 2008, 09:51:11 »

akwarium MIN 25l, zbiornik PROSTOKĄTNY (żadna szajsowata kula, kielich)
grzalka MUSI być, z termostatem, temp. 26-27*C
termometr przydałby się ....
filtr jest NIEZBĘDNY
podłoże nie żaden szajsowaty, kolorowy żwirek, tylko naturalny kwarcowy, lub bazaltowy, drobny ...
duzo rośłin typu rogatek, moczarka, kryptokoryny, nurzańce ....
podmiana wody co tydzień 20%
żadna woda EDEN, co dobre dla ludzi, nie koniecznie dla ryb, odstana kranówka

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 28, 2008, 19:59:27 »

Niech ktoś weźmie od Was tego biedaka, bo to po prostu płacz i zgrzytanie zębów   Wściekły

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
bartekw
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 28, 2008, 20:05:07 »

pokrywa pokrywa  w akwa musi byc , temp powietrza pod pokrywa musi byc jaknajbardziej zblizona do temp wody

matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 28, 2008, 20:07:54 »

O tym, co jest bojownikowi niezbędne, zostało w tym temacie napisane dwa tygodnie temu.

I co?

I pstro.

Jutro pewnie będzie pływał w butelce po coca-coli.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
adus12345
Stały użytkownik

mlody akwarysta :):):)

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 29, 2008, 08:33:19 »

witam

Jak juz nie pływa..... i jak sie tu nie denerwowac Wściekły.Jutro pewnie dostanie bonus   i zamieszka w sedesie ...... lecz juz nie zywy Sad.

ps; sorka za OT ale juz nie mogle, gdyznie lubie sadyzmu, bo tak to sie nazywa.......

pozdrawiam i czekam na dalszy przebieg sprawy
goldenegg
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 29, 2008, 09:25:09 »

Dla mnie to też SADYZM. Janie moge na to patrzec, a jeszce teraz stoi wzacienionym miejscu. Trzyma sie mniej wiecej...

JEZU CHRYSTE, Koronka do Miłosierdzia Bożego obejmuje o 15:00 też chyba takie rybki - nie bede nic Wam opowiadał. Bo to dla kogos kto ma wspłczucie dla zwierząt, to boli. A tu nikt sie nie przejmuj i jakby w najlepszym stanie rzeczy bylo.
Czekam na wypłate i po postu nie bede szukał kto mi da stare małe awarium, tylko pojde szybko i zrobie zakupy za moją marną prowizje w tym miesiącu, nie bede jesc snikersow i pic soku kubus, ale wygospodaruje cos dla tej rybki.

P.S.
Przeprszam, ale klawiatura ACERa nie wybija mi podczas pisania zakow, tak jak je naciskam, dlatego pojawiaja sie niezrozumiale zbitki i literowki. Staram sie poprawiac.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2008, 09:46:59 wysłane przez goldenegg » Zapisane
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 29, 2008, 09:28:34 »

załóż akwarium w domu i  zabierz bojownika do siebie
nie będą to zmarnowane pieniądze Wink
bo w biurze to będa dokładac kolorowe syfy, lub co gorsza jeszcze jakies ryby

goldenegg
Nowy
*

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 29, 2008, 09:41:23 »

włsnie - dokładac rybki!

NO NIE, NIE NIE!!!
SIOSTRA TEJ KOLEŻANKI MOWI MI - "Andrzej, wierz mi - tej rybce jest tam bardzo dobrze, on by sie czuł zle w 25 l."
"Planuje dac tam jeszce ze 2 samiczki, ty wiesz jak one są chodwane?" !!! "W takich kulac to one sie njlepiej czuja, a nie w żadnych kwadratach".
- WIEM W ZBRODNICZYCH WARUNKACH, TAK NIE MOŻNA, ZROBIE RYBCE COS INNEGO... OK? - mowie im.
-"Nie ma po co, choduje rybki od bardzo wielu lat inic im sie nie stało" - mowi. -Lekko mnie nawet wysmiali, Grin  że sie tak przejalem warunkami tej rybki.
"Czy ja sie do greenpaece apisalem?"  Huh  Afro

... cisną mi sie na usta bardzo brzydkie okreslenia, a z oczu miotam błyski i robie bardzo grozne miny - zapytali sie dlaczego - to im powedzialem, że to z tego powodu, jak mysle o tym zwierządku  Wściekły lepiej przestne teraz pisac o tym,  bo zbluzgam tą kiczowatą płec przeciwna...

Chyba musze zrobic cos takiego, że go zabiore, ae ja w domunie przbywam - jestem w biurze dosc dlugo przez caly dzien, jade spotkac sie z dziewczyna i znajomymi weczorem. W domu mnie nie ma praktycznie wcale (jedynie nocuje) ....
 Roll Eyes (chyba biuro stalo sie moim domem)
- dlatego, chociaż chcialem od 5 mies. miec swojego bojownika w akwarium, nie zakladalem go w domu, bo mnie tam po prostu nie ma  Undecided

ZASTOSUJE POLITYKE FAKTOW DOKONANYCH - PRZYGOTUJE AKWARIUM, PRZENIOSTE TAM RYBKE a schowam te badziewie.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2008, 10:19:58 wysłane przez goldenegg » Zapisane
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Kwiecień 29, 2008, 09:56:10 »

i zrób to szybko nic ta hmm.. koleżanka ... dokupi samice ...
jak wsadzą tam jeszcze samice to będzie rzeż i tu nie żartuje ....
bojownik w 100l zarośniętych full roślinami potrafi samice poturbować, to wyobraż sobie co będzie w tym kielichu ...

goldenegg
Nowy
*

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 29, 2008, 10:12:59 »

tak może byc, bo on zostal wyslany na banicje za wygryzanie oczu neonkom, pewnie z powodu obrony swojego terytorium.

lepiej zapewnie mu warunki zgodnie z Waszymi radami. Pogadalem w realu z hodwcami z Akademi rolniczej co przeprowdzaja doswidczenia na rybkach, ktore zyja w lepszych warunkach u tych nukowcow.

A WIECIE, ZE JEST COS TAKIEGO JAK Komisja Etyczna - (są wniej 2 księża, 3 naukowcy z innych instytutow, ktos tam jeszcze i zanim zaczną sie doswidczenia (chociazbyzwykle pobieranie krwi z serca ryb), to TRZEBA MIEC ICH ZGODE - proces zaltwiania podobny jak na nie wiem jaki egzamin!!
goldenegg
Nowy
*

« Odpowiedz #25 : Kwiecień 29, 2008, 10:24:01 »

P.S.
Przekonaliscie mnie do potrzeby filtra i grzalki. Najtrudniej chyba bedzie zrobic dobre oswietlenie...
 chyba że zdecyduje sie kupic plastiki akwariowe juz zmontowane z przykrywka i oswetlniem -to ułatwi sprawe.
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2008, 07:11:49 wysłane przez Seboos » Zapisane
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #26 : Kwiecień 29, 2008, 10:43:58 »

forum nie jest żeby ogłaszać sie na nim ....
kup akwarium z pokrywą, ale zamiast zwykłej żarówki wkręć energooszczędną i po problemie Wink
może czerwone nie będą rosły, ale wszystkie które są dla początkujących jak najbardziej Wink
grzałeczka z termostatem, wystarczy 25W
filtr np. aquael fan mini, ale wyrzuć obudowę z tym kawałeczkiem gąbki i załóż większą gąbkę z drobniejszymi oczkami
żwirek najlepier kwarcowy, lub bazalt, nie da duży, drobny
no i jakiś mały korzonek też by się przydał Wink
roślinki wiesz jakie
na początek wystarczy Smiley
 papa

pepok
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #27 : Maj 25, 2008, 12:54:02 »

Tylko nie kupuj tego:

http://www.rybarium.pl/sklep/akwarystyka-slodkowodna-akwaria-pokrywy-szafki-zestawy-akwarystyczne-cuhs/zestaw-akwaryst-poj-1-84l-bordowy-dla-bojownika_102716.html         Grin

Pozdro

60l wielogatunkowe

1x Zbrojnik
3x Kirysek Spiżowy
3x Molinezja 1+2
2x Danio
3x gupik
3x Ampularia
goldenegg
Nowy
*

« Odpowiedz #28 : Maj 26, 2008, 09:00:19 »

Grin  Grin  Grin

Już jest dobrze.  Afro rybkażyje i pływa w swoim przeliczeniowym M-2
 roslinki ma sztuczne, żeby nie komplikowac z dodatkowym swiatłem i napowietrzeniem, ale można byc zadowolonym  Good !

(a takie małe akwarium jak w tejsuper reklamie bardzobym chciał miec, ae nigdzienie możndstac plastikowej rybki do kompletu Tongue )
 papa
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #29 : Maj 31, 2008, 09:06:50 »

"Ale nigdzienie możndstac plastikowej rybki do kompletu"

Zapytaj Grajewiaka: on ma szklanoryba w kuli, może zdradzi Ci skąd go dostał Wink
Miło że są na forum ludzie którzy biorą sobie do serca rady innych.
Jedyne do czego można się doczepić do roślinki - mógłbys kiedyś spróbować z tymi mniej wymagającymi.A jaka frajda zobaczyć jak rosną i akwariium się zmienia!
Powodzenia

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: