Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Prosze pomocy filtr i grzałka  (Przeczytany 1836 razy)
wojtas123
Nowy
*

« : Marzec 21, 2008, 20:29:47 »

Witam wszystkich nie było mnie długo na tym forum ale z braku czasu. Mam małe pytanko  mam  filtr taki co sie przywiesza na takim plastikowym haku i na tym haczyku są przyssawki ale one mi go nie utrzymują i filtr spada mi na dno co mam zrobić. I jeszcze jedno pytanie jaka mocna grzałek z termostatem do 30l akwarium.  Z góry dziękuje za pomoc i wszystkich pozdrawiam Wojtas123.
sticz11
Klub malawi - Klubowicz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 21, 2008, 21:54:20 »

pewnie chodzi o filtr wewnętrzny typu np. fan aquaela może kupić nowe przyssawki albo pokombinowac z haczykami.
na kazdym opakowaniu grzałki pisze do jakiej pojemności akwa jest przeznaczona. Smiley

Malawi 112 l.
8 x Labidochromis Cearuleus
2 x Ancistrus multispinis

Marzenia:
Malawi conajmniej około 300 l.
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #2 : Marzec 21, 2008, 22:27:17 »

jak dobrze wyczyscisz przyssawki i rozgrzejesz w goracej wodzie bieżącej to powinny się przykleić -jak nie to możesz kupić nowe.

wojtas123
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 22, 2008, 16:57:58 »

A jaka proponujecie firmę grzałki.
kafarski
Gość
« Odpowiedz #4 : Marzec 22, 2008, 17:04:24 »

spróbuj zaczepić drucikiem od związywania np.: worków z jakimiś zabawkami. one są obciągnięte takim czarnym albo białym plastikiem (rzadziej) zaczepisz za przyssawki , wygniesz haczyki i zagniesz na odpowiedniej wysokości na brzegu akwarium. może masz inny sposób.
grzałka do 30 litrów - mocy 25-50 wat z termostatem , umieściłbym z drugiej strony akwarium niż filtr, co do firmy to nawet chińskie są dobre. chociaż większość grzałek nawet jeśli firma ma nazwę brzmiącą europejsko to i tak są robione w Chinach.
wojtas123
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Marzec 22, 2008, 19:49:34 »

dzięki koledzy za pomoc.
sticz11
Klub malawi - Klubowicz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Marzec 22, 2008, 20:02:33 »

Nie ma sprawy. Polecamy sie na przyszłeść Wink no i oczywiście powodzenia w dalszej "karierze" akwarysty  papa

Malawi 112 l.
8 x Labidochromis Cearuleus
2 x Ancistrus multispinis

Marzenia:
Malawi conajmniej około 300 l.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: