Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaki filtr do akwarium 54l ?  (Przeczytany 9334 razy)
artug
Nowy
*

« : Maj 29, 2004, 18:51:05 »

Jaki filtr mam zastosować do akwarium 54 l  :?:  Czy ma to być filtr wewnętrzny czy zewnętrzny, oraz filtry jakiej firmy  :idea:  są najlepsze :?:
tomeek7
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Maj 29, 2004, 18:55:33 »

do akwa 54l wystarczy wewnetrzny ale zewnetrzny bylby na pewno lepszy

...::: 126 litrów :::... zmiana obsady
...:::25 litrów :::...Mała Tanganika
Jarek W
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Maj 29, 2004, 20:53:48 »

Ja mam wewnętrzny z napowietrzaniem AquaSzut Turbo 3 W-jest bezawaryjny,prosty w obsłudze i czyszczeniu oraz bardzo cichy. Jednym słowem sprawdza sie  :!:
Pozdrawiam

Akwa 54 l
Zarybione:
Nowa akwarystyczna miłość - parka Apistogramma Borelli
zbrojniki niebieskie 2 szt.
kiryski spiżowe 4 szt.
Hammer
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Maj 30, 2004, 08:21:49 »

Ja swego czasu szukałem długo za dobrym filtrem do 54L, ale nie znalezałem choc najbardziej interesował mnie Fluval 2 Plus, zostałem przy Juniorze BIO, i po ograniczeniu obsady (wg mnie tak jest dużo ładniej) filtr jest nawet trochę za mocny, bo roślinki z tyłu mi ostro falują, po za tym jest cichutki, ma złoże biologoczne z bio-bali, i dwie gąbki które można wymienić na co innego, jedną dałem sobie większą a zamiast drugiej do komory wsadziłęm rurki ceramiczne, a czasem wrzucam tam węgiel. polecam ten filtetrek
michał
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Maj 30, 2004, 13:20:34 »

Osobiście polecam aqua szutu
 :arrow: http://www.aquaszut.pl/polish/index_pl.html

Błądzić to rzecz ludzka!?!
artug
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 01, 2004, 13:39:57 »

Dostałem właśnie od kolegi w prezencie  :wink: sprawny filterek zewnętrzny AQUAEL 200, który po zdjęciu z akwarium stał u niego dłuższy czas na półce. Chciałbym go teraz zamontować w swoim 54 litrowym akwarium, czy ten czas przestoju filtra będzie maiał duży wpływ na jakość filtracji (oczywiście gąbka zostanie wymieniona). :?:
Albert Stork
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 02, 2004, 11:35:34 »

To ile filterek stał z boku nie ma żadnego znaczenia - jeśli działa to wymień wkłady i wszystko będzie w najlepszym porządku - pamiętaj że filtr musi dojrzeć, także dodatek bakteri nie zaszkodzi. Osobiście w takim baniaczku zainstalowałbym AquaClear 150
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 02, 2004, 15:33:34 »

Nie dodawaj żadnych preparatów na szybsze wytworzenie flory bakteryjnej. Jest to niepotrzebne. Poczekaj i sam wytwórz sobie bakterie :lol:
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: