Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jedzonko  (Przeczytany 2957 razy)
Mithal
Nowy
*

« : Maj 29, 2004, 13:15:09 »

Czy bocje wspaniałe moge karmić zwykłymi ślimakami? tzn. Czy moge wrzucić 1 z rańca rzeby sie pożywiły? czy muszą być wodne?
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Maj 29, 2004, 13:20:56 »

tak, możesz ale nie musisz Wink bocje też jedzą to co inne ryby np. robale, pokarmy płatkowane i granulowate oraz tabletki dla kirysków/glonojadów. pozdr

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #2 : Maj 29, 2004, 23:16:08 »

Cytat: Mithal
Czy bocje wspaniałe moge karmić zwykłymi ślimakami? (...) czy muszą być wodne?

A to ciekawe  Cheesy Próbował ktoś z was takiego pokarmu?

Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Maj 30, 2004, 07:33:35 »

No ciekawy pomysł. Lecz jak dla mnie niewykonalny, co innego poszatkować takiego wodnego który sie rozmnoży w akwarium a co innego pujść na dwór, upolować te zwierzątko i Bogu ducha winne pociachać i do wody Sad, serce sie kraje, a moja dziewczyna to już napewno by mi tego nie wybaczyła.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #4 : Maj 30, 2004, 12:30:59 »

Te żyjace na trawniku mogą się okazać za twarde ale kto wie jakie sprytne mogą być bnocje (tylko inm winniczków nie dawaj Wink )... Tym w wodzie jakoś takie bardzo twarde skorupki nie rosną.
Bardzo niebezpieczne było by łapanie wodnych ślimaków w rzece lub stawie bo zjadając resztki tamtejszych tyb mogą akwa zakaźić jakąś paskudną chorobą.
Pomysł ciekawy slimaki do karmienia możesz barć od znajomych akwarystów u których są one plagą jednak ryzyko przyniesienia tak choroby jest spore.
Pozdr.

112,25
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: