Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co jest z moją krewetką :(  (Przeczytany 2312 razy)
Austin64
Nowy
*

« : Luty 20, 2008, 08:30:17 »

Zauważyłem, że jedna moja krewetka jest jakaś apatyczna i przed niczym nie ucieka. Stara się iść ale tak jakby nie miała dość ił ;/ Dodatkowo chwilami wygląda jak martwa, ma jasny pas w poprzek ciała co widać na zdjęciu i jak mi się wydaje nosi chyba ze sobą jajka. Moje pytane: czy ona nie zdycha?

94L-ogólne
60L-krewetkarium/roślinne
25L-krewetkarium
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 20, 2008, 21:59:19 »

Długo to trwa? Czy ten jasny pas to jest jakis nalot, przebarwienie, czy mozw wyglada to jakby pancerz pękł? Może to kłopoty w linieniem?

Przejrzyj to: http://www.krewetki.org/forum/viewtopic.php?p=1341#1341

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Austin64
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 20, 2008, 23:26:00 »

Krewetka zakończyła swój żywot :/ Szkoda. jak mi napisali na innym forum, była to wylinka której po prostu krewetka nie przetrwała. Szkoda krewetki i jej jajek :/

94L-ogólne
60L-krewetkarium/roślinne
25L-krewetkarium
Batman-ka
Nowy
*

www.krewetki.org

« Odpowiedz #3 : Marzec 03, 2008, 00:25:20 »

krewetka miała pęknięty pancerz,widać,że miała problem ze zmianą na nowy,najprawdopodobniej złe warunki wodne,może woda za twarda,one lubią dojrzałe zbiorniki i pH 7-7,5,mogło być to również zatrucie jeżeli przewracała się na plecy a potem jakby podskakiwała i wracała na nogi-nie dojrzały zbiornik,ruszenie dna i zatrucie
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: