Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Pomocy !!!  (Przeczytany 3238 razy)
Desiderata
Nowy
*

« : Luty 15, 2008, 23:56:32 »

Mam akwarium 65 l. dwa gurami niebieskie (prawdopodobnie dwu plamiste) i jedno gurami pomarańczowe ryby maja około 3 lat lub więcej i około 10 cm długości , co mogę do nich dokupić Huh jakie rośliny Huh
agrest
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Luty 16, 2008, 00:30:50 »

Cześć. Nie chcę być niegrzeczny, ale nie możesz dokupić nic ! ! ! Twoje akwa jest zbyt małe dla tych ryb , które masz teraz--i tak żyją w złej konfiuracji. Troszeczkę poczytaj nasze forum wpisująxc w opcję "szukaj" różne hasła, które dot. Twojego zbiornika, a przede wszystkim obsady. W tym momencie nie będę się rozpisywał na temat moich kontrowersyjnych spostrzeżeń, ale jak poczytasz to doskonale będzuiesz wiedział o co mi chodzi-----------i na pewno znajdzie się wielu chętnych, którzy Ci pomogą.  papa
adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Luty 16, 2008, 00:55:17 »

rosliny dokup agrestu nie słuchaj, zamien gurami na pretniki i bedzie git/ na 65l daj 3samice i samca prętnika, duzo roslin i krewetki na dno i bedzie gites

seba75
Gość
« Odpowiedz #3 : Luty 16, 2008, 06:59:27 »

rosliny dokup agrestu nie słuchaj,

Grin
Desiderata
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 16, 2008, 11:29:13 »

Nie będę zmieniała ryb które mam już 3 lata !! co z nimi mam zrobić !? Przecież ich nie zabije .
Prosze powiedzcie mi jakie rybki żyją w zgodzie z gurami !!!
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #5 : Luty 16, 2008, 11:36:58 »

Witam.
ja bym dokupił 2 panie gupikowe i samczyka gurami wtedy miłyby super jedzonko co jakiś czas;)
Pozdrawiam

seba75
Gość
« Odpowiedz #6 : Luty 16, 2008, 11:49:39 »

Nie będę zmieniała ryb które mam już 3 lata !! co z nimi mam zrobić !? Przecież ich nie zabije .
Prosze powiedzcie mi jakie rybki żyją w zgodzie z gurami !!!

nikt nie mowi ze masz zabijac, sam mam akwa 60 L z samymi roslinami i wiesz jakos ciezko sobie wyobrazic trzy dziesiecio centymetrowe gurami, one poprostu tam wegetuja. Nie mozesz oddac ich jakiemus znajomemu ktory posiada wiekszy zbiornik lub sprzedac? wtedy moglbys zrobic nowa obsade z malych rybek stadnych np neonek z dodatkiem otoskow i cierniooczka np. Ciezko widze dokupienie jeszcze rybek do tego skladu co masz i rowniez nie wiem jaki jest twoj baniak zarosniety bo nie dosc ze na gurami (jeszcze tej wielkosci) maly to w dodatku zupelnie nie beda mialy gdzie plywac po dodatkowym dodaniu roslin. Przemysl to moze warto cos zmienic albo pomyslec o wiekszym zbiorniku jesli tak ci zalezy na tych rybkach.
Desiderata
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Luty 16, 2008, 12:02:56 »

w akwarium nie ma ani jednej roślinki nie wiem czemu ale chm zwiędły !?, to może powiedzcie jak duże akwa kupić żeby moje 3 gurami dobrze sie czuły i żeby mogły mieć towarzystwo innych ryb (jakich) raczej mniejszych nie chce już takich dużych ryb jak gurami ,
seba75
Gość
« Odpowiedz #8 : Luty 16, 2008, 12:11:24 »

no to naprawde masz okazje do przemeblowania, 112 L popularny litraz wystarczylby dla nich, w nim mozesz smialo hodowac rybki stadne jak rozbory, danio na dno kiryski ciernioczki czy otoski to juz zalezy co ci sie podoba a co do roslin to polecam na poczatek latwe szybko rasnace rosliny  http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,13832.0.html
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Luty 16, 2008, 12:14:08 »

To tak, jakie płcie mają gurami ??
dobrze by  było, żeby był jeden samiec i 2 samice, wtedy powiedzmy 126l jako tako da radę.
Możesz wtedy zasadzić np. 2 żabienice, kilka kryptokoryn.
Jako dodatek, możesz wtedy dodać 1 zbrojnika niebieskiego lub L-144 (dość tani w okolicach 10zł, za to bardzo ładna i mała L-ka),
5-6 kirysków lub cierniooczków Smiley
raczej upchnąć innych ryb pływających w toni nie da rady, na to potrzebaby było ok. 160l wtedy możesz dodać np. stadko razborek lub neonek.

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Desiderata
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Luty 16, 2008, 12:15:04 »

Dziękuje za pomoc Smiley
Pozdrawiam Desi Smiley
Desiderata
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Luty 16, 2008, 12:17:20 »

no i o to jest pytanie jakie płcie Smiley Jak to odróżnić ??
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Luty 16, 2008, 12:19:04 »

a co postanowiłaś ?? Wink

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #13 : Luty 16, 2008, 12:20:33 »

a co postanowiłaś ?? Wink
płeć gurami ławto odróżnić
samiec ma ostro zakończoną płetwę odbytową a samica na kształt łezki Smiley
ot. niech któryś modek usunie ten post na górze, nie wiem jakim cudem powstał, ale mi komp wariuje od zamulonego neta Wink
 papa
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2008, 12:24:06 wysłane przez Misquamacus » Zapisane

seba75
Gość
« Odpowiedz #14 : Luty 16, 2008, 12:26:18 »

no i o to jest pytanie jakie płcie Smiley Jak to odróżnić ??

samiec dluzsza pletwa grzbietowa szpiczasto zakonczona. (g.dwuplamisty)
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: