Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 107 108 [109] 110 111 ... 138
  Drukuj  
Autor Wątek: Budujemy BIMBROWNIĘ ;)  (Przeczytany 678414 razy)
kazikzkzk
Nowy
*

« Odpowiedz #1620 : Marzec 08, 2010, 17:44:07 »

w akwarystycznym..a jeśli nie masz w najbliższej okolicy takiego sklepu to chyba pozostaje allegro..np http://allegro.pl/item948728726_aquamedic_kostka_lipowa_dyfuzor_co2_mini_4cm_akwa.html tylko czy jest sens płacić za wysyłkę więcej niż za towar?? Wink
zajmon
Nowy
*

« Odpowiedz #1621 : Marzec 08, 2010, 17:57:03 »

ok dzieki za pomoc. przejde sie jednak najpierw do akwarystycznego Wink
lukasek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1622 : Marzec 13, 2010, 21:15:48 »

czy co2 może lecieć bezpośrednio na rośliny? tak że np. kostka znajduje się w kępce limfoli bezszypółkowej?
tomes
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1623 : Marzec 13, 2010, 21:28:37 »

czy co2 może lecieć bezpośrednio na rośliny? tak że np. kostka znajduje się w kępce limfoli bezszypółkowej?

może lecieć

Marto10
Nowy
*

« Odpowiedz #1624 : Marzec 17, 2010, 14:20:00 »

Witam
Jako, że jestem nowy proszę o wyrozumiałość, czytam któryś z kolei post i nie mogę się doczytać czy mogę bezpośrednio podłączyć bimbrownie do filtra wewnętrznego aqua turbo 350 (czyli zastąpić rurkę która doprowadza powietrze rurką z bimbroni,oraz jak ma wygladać napowietrzanie czy ma być samo napowietrzanie +bimbrownia, czy sama bimbrownia a np. na noc napowietrzanie, i kolejne pyt. czy 1,5 l zacieru nie jest za dużo na akwa o poj 63L
z góry dziękuje.
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #1625 : Marzec 17, 2010, 15:06:51 »

mozesz podlaczyc pod katem wykonania, ale nie poleca sie tego bo filtr moze zassac zacier do akwarium i bedziesz mial po wszystkim praktycznie... wiec lepiej tego nie robic, chyba ze bedzie ktos siedzial przy typ 24h/dobe i kontrolowal to spoko ;]
zaleca sie napowietrzanie w nocy a w dzien tylko CO2
nie jest konieczne jesli jest wprawiona tafla wody w ruch, wtedy bedzie dostatecznie pobierany tlen
ja np napowietrzam intensywnie w nocy a w dzien bimbrownia i mi super rosna rosliny
ale oczywiscie same CO2 to nie wszystko, jeszcze inne skladniki sa potrzebne ale to tak zeby dokonczyc zdanie;p

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
Marto10
Nowy
*

« Odpowiedz #1626 : Marzec 17, 2010, 15:28:52 »

mozesz podlaczyc pod katem wykonania, ale nie poleca sie tego bo filtr moze zassac zacier do akwarium i bedziesz mial po wszystkim praktycznie... wiec lepiej tego nie robic, chyba ze bedzie ktos siedzial przy typ 24h/dobe i kontrolowal to spoko ;]
nie jest konieczne jesli jest wprawiona tafla wody w ruch, wtedy bedzie dostatecznie pobierany tlen
ja np napowietrzam intensywnie w nocy a w dzien bimbrownia i mi super rosna rosliny
ale oczywiscie same CO2 to nie wszystko, jeszcze inne skladniki sa potrzebne ale to tak zeby dokonczyc zdanie;p
piszesz musi byc wprawiona tafla wody w ruch , jezeli wylacze napowietrzanie i wlacze bimbrownie (nie mam deszczowni) tafla wody ma sie wprowadzic w ruch, chyba jednak bede musial zalaczyc rowniez napowietrzanie?
Marto10
Nowy
*

« Odpowiedz #1627 : Marzec 17, 2010, 18:00:20 »

piszesz musi byc wprawiona tafla wody w ruch , jezeli wylacze napowietrzanie i wlacze bimbrownie (nie mam deszczowni) tafla wody ma sie wprowadzic w ruch, chyba jednak bede musial zalaczyc rowniez napowietrzanie?
a co myślicie o drabince hagena?
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #1628 : Marzec 17, 2010, 18:15:17 »

jak skierujesz wylot filtra w gore to wprowadzisz w ruch tafle wody prawda? wiec nie musisz wlaczyc napowietrzania

drabinka hagena jest podobno dobra, ale tylko tyle slyszalem. Nie korzystalem z niej nigdy.

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
Marto10
Nowy
*

« Odpowiedz #1629 : Marzec 18, 2010, 08:12:19 »

jak skierujesz wylot filtra w gore to wprowadzisz w ruch tafle wody prawda? wiec nie musisz wlaczyc napowietrzania

drabinka hagena jest podobno dobra, ale tylko tyle slyszalem. Nie korzystalem z niej nigdy.
Wczoraj zrobiłem moją pierwszą bimbrownię i działa  Smiley 1 bulka na sek tylko teraz mam pytanie gdzie najlepiej umieścić napowietrzacz pod filtrem czy w dowolnym miejscu?
jimmy556
Nowy
*

« Odpowiedz #1630 : Marzec 18, 2010, 14:09:13 »

moim zdaniem po drugiej stronie filtra ale decyzja należy do ciebie
andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #1631 : Marzec 18, 2010, 14:13:19 »

a co myślicie o drabince hagena?
Drabinka to całkiem fajny pomysł. Korzystam z takowej w mniejszym zbiorniku. Jak kiedyś policzyłem, to pęcherzyk CO2 zanim wydostanie się z drabinki, ma do pokonania około 1,2 metra.

kazikzkzk
Nowy
*

« Odpowiedz #1632 : Marzec 18, 2010, 18:19:40 »

Wczoraj zrobiłem moją pierwszą bimbrownię i działa  Smiley 1 bulka na sek tylko teraz mam pytanie gdzie najlepiej umieścić napowietrzacz pod filtrem czy w dowolnym miejscu?
ja mam naprzeciwko wylotu z filtra w drugim koncu akwa,jest tam znaczny ruch wody i bąbelki są dobrze mieszane z wodą
black75
wieczorkami
Stały użytkownik

Glonek...znikł,jak amba fatima-naprawdę nigdzie go

« Odpowiedz #1633 : Marzec 18, 2010, 18:39:38 »

Ja mam dyfuzor obok filtra,bąbelki są przez prąd roznoszone po całym akwenie...

akwen 112l
16neonków- 8gupiki - 8molinezje -5kirysków panda-1zbrojnik niebieski- 30 Helenki i Krewetki Babaulti 15 szt.

kostka 30l
6 Helenki -
Bojownik z tarłe
kazikzkzk
Nowy
*

« Odpowiedz #1634 : Marzec 18, 2010, 20:11:04 »

Ja mam dyfuzor obok filtra,bąbelki są przez prąd roznoszone po całym akwenie...
i to również jest dobre rozwiązanie,chodzi o to przecież żeby jak najwięcej(ale bez przesady Wink ) rozpuścić tego co2 w wodzie..tez tak miałem ale dyfuzor i kawał węża po środku akwarium trochę je szpecił więc powędrowało to wszystko na boczną ściane zbiornika:)
Strony: 1 ... 107 108 [109] 110 111 ... 138
  Drukuj  

Skocz do: