Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 97 98 [99] 100 101 ... 138
  Drukuj  
Autor Wątek: Budujemy BIMBROWNIĘ ;)  (Przeczytany 678229 razy)
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #1470 : Styczeń 08, 2010, 13:51:13 »

masz regulacje tylko trzeba zrobic to tak :

I teraz kręcisz zaworkiem tak aby była dobra ilość bąbelków a reszta wylatuje w powietrze  Cheesy i nie ma nadmiaru nie ma Buuuuum.....

Wszystko jest realne POLAK POTRAFI !

Akwarium 54l
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/damianos115-54l-aktualizacja-21-05-2009-!!!/

15xNeon Innesa
1xBojownik
1xKirysek Panda ( Planowo 5)
0xOtosek ( Planowo 5)
0xRed Cherry ( Planowo 10-15)
Pozdrawiam Damian
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #1471 : Styczeń 08, 2010, 14:14:48 »

ja stosuje bimbrownie juz od dlugiego czasu i moi podopieczni nie pisza mi HELP na szybie ;]
po czym wnioskujesz ze to jest az takie niebezpieczne? i o jakim malowaniu scian mowisz? bo ja jeszcze nie mialem ani razu sytuacji ktora by podchodzila pod malowanie scian...
przyznam sie ze raz prawie utopilem moje ryby ale to z mojej glupoty bo zapomnialem wlaczyc napowietrzenia na noc...  Embarrassed  (podarujcie sobie krytyke jak co Cheesy)

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
Łukasz87
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1472 : Styczeń 08, 2010, 16:05:02 »

ja stosuje bimbrownie juz od dlugiego czasu i moi podopieczni nie pisza mi HELP na szybie ;]
po czym wnioskujesz ze to jest az takie niebezpieczne? i o jakim malowaniu scian mowisz? bo ja jeszcze nie mialem ani razu sytuacji ktora by podchodzila pod malowanie scian...
przyznam sie ze raz prawie utopilem moje ryby ale to z mojej glupoty bo zapomnialem wlaczyc napowietrzenia na noc...  Embarrassed  (podarujcie sobie krytyke jak co Cheesy)

jak można ryby utopić LOL chyba predzej udusić CO2 wątpie żeby rozerwało butelke prędzej puści gdzieś wężyk ja osobiście napowietrzam przez dwa dni gdy jest nowy zacier później już nie bo po co
bebikk
Bywalec

« Odpowiedz #1473 : Styczeń 08, 2010, 16:38:47 »

czy jesli nie beda mialy czym oddychac ryby to co sie stanie? ... troche wyobrazni wystarczy, jasne ze sie utopia... to ze zyja caly czas w wodzie to jedno ale nie zapominaj ze w warunkach gdzie w wodzie jest tlen...

czlowiek tez potrafi plywac a jak zabraknie mu tlenu bedac w wodzie to sie utopi, poprzez UDUSZENIE, identycznie ryby, utopia sie poprzez uduszenie...

S_y_L_w_E_s_T_e_R
Nowy
*

« Odpowiedz #1474 : Styczeń 09, 2010, 21:38:50 »

widze ze problem niesamowity z ta bimbrownia a wszystko nalezy od dawkowania taki prosty przyklad kupic pepsi lub coca cole i postarac wypic ja jednym duszkiem nie da sie wiec umiar czyni cuda a po drugie jak to na biologi uczyli rosliny pobieraja CO2 a oddaja cooooo tlen ....... jedyny problem moze byc w nocy wtedy tlenu w wodzie moze byc mniej ale male napowietrzenie i bedzie git majonez

pozdrawiam.....

zlota rybka 2x
skalar 3x
danio pregowane 1x
grubowarg dwubarwny 2x
glupik 1x
zmienniak plamisty 1x
bocja wspaniala 1x
pyszczak zlocisty 1x
glonojad 2x
Wojtek 92
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1475 : Styczeń 09, 2010, 21:45:18 »

Ja udusiłem ryby w akwa ale i tak sądzę że bimbrownia może być przydatna lecz sądzę tak nie na moim przykładzie lecz na przykładzie kumpla.
bebikk
Bywalec

« Odpowiedz #1476 : Styczeń 10, 2010, 10:45:36 »

troche wyobrazni, male wsparcie np na forum i nie ma prawa sie stac niczego zlego poprzez dzialanie bimbrowni...
udusic ryby mozna, ale sposoby zeby tego uniknac sa tak banalne ze nie wiem czy trzeba o tym sie rozpisywac Smiley

nati
Nowy
*

« Odpowiedz #1477 : Styczeń 10, 2010, 12:09:58 »

Ja mam takie pytanie po jakim czasie od momentu założenia bimbrowni zaczęły wam bąblować rośliny?
bebikk
Bywalec

« Odpowiedz #1478 : Styczeń 10, 2010, 12:29:09 »

Ja mam takie pytanie po jakim czasie od momentu założenia bimbrowni zaczęły wam bąblować rośliny?

to zalezy, jesli dobrze Ci babelkuje, czyli tak 1babelek/sekunde to powinny lada dzien, ale nie wszystkie rosliny babelkuja (gdzies to juz bylo poruszane wiec poszukaj). To ze nie beda babelkowaly to nie oznacza ze bimbrownia a raczej CO2 nie dziala Wink

Zozolek
Stały użytkownik

Mój Zbrojniczek ;)

« Odpowiedz #1479 : Styczeń 10, 2010, 20:09:44 »

Witam!
Chcę teraz zacząć jeszcze raz z bimbrownią zamierzam kupić ten zestaw http://www.allegro.pl/item868233137_co2_do_twojego_akwarium_licznik_gratis.html

, dobrze skleić go jeszcze raz i zacier co o tym myślicie , bo mam 112 l i szkoda mi teraz kasy na butle.

P.S. Jak zatrzymać bimbrownie z tego zestawu.-tym całym "licznikiem"

Pozdrawiam i z góry dzięki

-112l - Ogólne.
-20l - Przyszłe Krewetkarium.

Pozdrawiam
bebikk
Bywalec

« Odpowiedz #1480 : Styczeń 10, 2010, 23:04:25 »

jak dla mnie zbedne wydatki na cos takiego (pomimo ze ciekawe etc), chyba ze na prawde nie masz NIC zeby zrobic bimbrownie swojej roboty to niech juz bedzie...
tego calego licznika to ja nie widze ale takze mozna to samemu rozwiazac, jak masz za duza produkcje CO2 to wystarczy zacisnac lekko czyms wezyk czy cos takiego i wyrownac do porzadanej ilosci czyli 1-2babelki/sek a potem to juz samo bedzie lecialo tak i w miare uplywu czasu i zuzycia zacieru nawet wolniej

a zatrzymywac sie nie zatrzymuje bimbrowni bo wahaja sie wtedy parametry w dzien/noc
wlacz napowietrzacz w nocy kiedy pracuje bimbrownia i tyle.

Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #1481 : Styczeń 11, 2010, 01:11:38 »

Hmm, ja zrobilem sobie zacier w 400ml butelce, ale nie podlaczylem oczyszczalni, tylko od razu do licznika babelkow a potem do akwa lecialo... No i jak sie zacier rozbujal to moj elektryczny mieszalnik az nie nadazal z rozpuszczaniem tego... No i korzuch sie na powierzchni wody zrobil... Czy ta "oczyszczalnia" w postaci butelki z woda moglaby pomoc? Firmowe odczynniki sa lepsze, ale nieraz trudno je dostac.
bebikk
Bywalec

« Odpowiedz #1482 : Styczeń 11, 2010, 10:50:16 »

ta "oczyszczalnia" to wlasnie jest zabezpieczenie przed dostaniem sie zacieru do zbiornika, np w takich sytuacjach jak Twoja to mysle ze gdybys mial ta druga butle z woda to by sie obylo bez tego. Ja raz mialem przypadek ze troche zacieru mi wlecialo do oczyszczalni a gdybym mial tak jak Ty to by polecialo do akwarium, nie wiem co by sie stalo ale wiem na 100% ze nie przejdzie u mnie takie cos jak zabrudzenie zacierem wody od akwa.

Zrob sobie ta oczyszczalnie dodatkowo i bedziesz mial pewnosc ze jak cos pojdzie nie tak to pobrudzisz tylko wode z butelki a rybkom nie bedzie prawa sie cokolwiek stac Smiley

skyline84
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1483 : Styczeń 11, 2010, 23:29:38 »

witam zamontowałem bimbrownie wszystko działa, mam podłączony zestaw o kroplówki i na końcu kamie napowietrzający ale gdy puszcze na całą pare to strasznie durzo tego wylatuje . jle ma CO2 wpadac do wody
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #1484 : Styczeń 12, 2010, 00:02:32 »

witam zamontowałem bimbrownie wszystko działa, mam podłączony zestaw o kroplówki i na końcu kamie napowietrzający ale gdy puszcze na całą pare to strasznie durzo tego wylatuje . jle ma CO2 wpadac do wody

Jak duży zbiornik? Ogólnie 1-2, max. 3 bąbelki/sekundę.
Strony: 1 ... 97 98 [99] 100 101 ... 138
  Drukuj  

Skocz do: