Co do przerabiania tej konkretnie pokrywy to Ci nie pomogę ale od strony technicznej postaram się doradzić:
1) statecznik - jak już zauważono

jest konwencjonalny, czyli potrzebowałabyś dokupić starter, dużo lepiej kupić statecznik elektroniczny - lepsza wydajność, mniej ciepła
2) żeby uniknąć dodatkowego kabla na zasilanie i ułatwić sterowanie światłem, proponuję kupić statecznik na dwie świetlówki i podłączyć do niego dodatkową swietlówkę i starą - ten standardowy statecznik z pokrywy najlepiej wywalić - przy takiej instalacji może się okazać że będziesz potrzebować kostki + kawałek drucika (który Ci pewnie zostanie z oprawek

)
3) jeżeli chodzi o śrubki to najlepiej, jak już będziesz miała uchwyty wybrać się do jakieś sklepu ze śrubkami i dobrać taką, która będzie pasowała średnicą, miała jak najmiejszy łepek

i będzie jak najkrótsza (ale nie za krótka) - do śrubki potrzbujesz podkładki i nakrętki

4) nie potrzebujesz żadnego zaawansowanego sprzętu w stylu lutownica, wiertarka - dziurki w pokrywie (na śrubki/kabelki) najlepiej zrobić gorącym śrubokrętem
5) co by się według mnie przydało to silikon (czyli tubka + pistolet), przyda się żeby uszczelnić wszystkie dziury

, przykleić pokrywę do rynienki i ogółem przydaje się

Najlepiej przy podłączaniu przewodów skonsultuj/wyręcz się z kimś starszym, koniec końców jest to elektryka i warto się upewnić. Życzę powodzenia
masz racje jak nie jestes pewny lepiej zapytac
Adriano, kto jak kto, ale Ty to być mógł edytować swoje wpisy, a nie tak jeden za drugim

, poza tym Kulka do niewiasta, a nie chłopak