Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky
|
 |
« : Styczeń 22, 2008, 19:32:52 » |
|
|
|
|
|
|
|
45 l XxX-gupiki z młodymi 5-kiryski pstre 35l W planach muszlowce  --------------- 
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 22, 2008, 20:21:24 » |
|
tyle ile zjedzą w czasie ok.2min ale nie dawaj ochotki za często ,nie jest to najbardziej trafiona mrożonka dla tak małych ryb ,jest też ciężko strawna, czyli myślę że 2x na tydzień to max.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 22, 2008, 20:35:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
45 l XxX-gupiki z młodymi 5-kiryski pstre 35l W planach muszlowce  --------------- 
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 22, 2008, 20:52:11 » |
|
nie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 23, 2008, 12:49:03 » |
|
a nie możesz dawać artemii, szklarki, rozwielitki itp ? koniecznie ochotka ? te co wymieniłem to możesz dawać codziennie, jako pokarm podstawowy, uzupełnienie - płatki
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
krzysiek74
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 26, 2008, 20:08:31 » |
|
a nie możesz dawać artemii, szklarki, rozwielitki itp ? koniecznie ochotka ? te co wymieniłem to możesz dawać codziennie, jako pokarm podstawowy, uzupełnienie - płatki
Jakie rozwielitki suszone czy żywe?Bojak suszone to moje nie zbyt lubią zwłaszcza neonki
|
|
|
|
|
|
akwarium 200 l : 10 x kirysek pstry 3 x kirysek panda 4 x bocja wspaniała 2 x czarna molinezja 3 x skalar 10 x neon innesa 3 x ślimak ampularia
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 26, 2008, 21:00:48 » |
|
Jakie rozwielitki suszone czy żywe?Bojak suszone to moje nie zbyt lubią zwłaszcza neonki pytanie było o mrożonki więc mrożone ale żywe też jak najbardziej bo suszone nie zawierają prawie żadnych składników odżywczych są ciężko strawne i nie są chętnie zjadane przez ryby [-to taki zapychacz jak sieczka -nie polecam żadnej rybie  ]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 26, 2008, 23:16:35 » |
|
Kiedyś się suszoną dafnią tylko karmiło ryby, i jadły to chętnie i nie były wybredne. Nawet w zoologach dafnię w kilkulitrowych workach sprzedawali  Ale teraz to co innego... ryby jej w ogóle nie tykają, ostatnio musiałem kilka opakowan suszonej dafni wyrzucić - nie ma sensu już ich kupować. Natomiast mrożona dafnia jest dobra  Podawana na przemian z sercami wołowymi, szklarką, jakimś mixami, larwami komarów i od czasu do czasu [rzadko!] ochotka lub tubifex - żeby urozmaicić rybkom dietę jak najróznorodniej. NIE MOŻNA TRAKTOWAĆ MROZONEJ OCHOTKI JAKO PODSTAWĘ ZYWIENIA! z wielu powodów, to ma być tylko mały dodatek!
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
krzysiek74
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 27, 2008, 13:11:07 » |
|
Ok dzięki za odpowiedź a co myślicie o sercach wołowych coraz częściej słyszę że ryby bardzo je lubią ale czy np neonki i kiryski by to jadły?
|
|
|
|
|
|
akwarium 200 l : 10 x kirysek pstry 3 x kirysek panda 4 x bocja wspaniała 2 x czarna molinezja 3 x skalar 10 x neon innesa 3 x ślimak ampularia
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 28, 2008, 17:01:34 » |
|
tia nadaje się dla mięsożernych pielęgnic, neonkom i kiryskom bym nie podawał, jest dość ciężkostrawne ....
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
krzysiek74
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 28, 2008, 22:10:20 » |
|
A można serca podawać innym rybom bo w drugim akwarium mam molinezje i danio np i mysle że chętnie coś innego mrożonego niż wodzień by spróbowały?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 28, 2008, 22:17:23 » |
|
Owszem, serce wolowe jest dosyć dobre - ja swoim neonom, kiryskom a nawet microrasborom daję. Dawaj urozmaicone mrozonki, w tym wodzien, artemia, dafnia i troche tego jest 
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
krzysiek74
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 28, 2008, 22:25:14 » |
|
Czyli Raffy można spróbować dać serca neonkom ?Bo na razie tylko wodzień i dafnia mrożone miały i nie wiem jak się im to spodoba?Czy dafnie żywą można podawać też neonkom?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2008, 23:35:51 wysłane przez krzysiek74 »
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 29, 2008, 10:12:10 » |
|
Spokojnie im dawaj to  Dafnię żywą również, spróbuj też z artemią i czarnymi larwami komara.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ula
Zainteresowany

Moja pSinka:)
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 03, 2008, 23:04:39 » |
|
zadnej ochotki.To jest najbardziej syfiasty pokarm jaki istnieje.Koledze ryby od tego pozdychały
|
|
|
|
|
|
45 l 7 neonów innesa 3 danio 1 neritina communis
|
|
|
|