Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « chcę kupić Pielęgnice Papuzie
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: chcę kupić Pielęgnice Papuzie  (Przeczytany 6658 razy)
patryk90
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Styczeń 23, 2008, 15:44:13 »

No wlasnie kojarzylem z osoba chora na cukrzyce, co chodzila do dietetyka, sorki za pomylke Embarrassed Embarrassed
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Styczeń 23, 2008, 16:27:02 »

tak jak Ala pisze, do tego możesz poszukać jaja krabów, ikrę ryb (mrożonki specjalistyczne), a Alu szklarka i wodzień to to samo Wink i jeszcze kiedyś widziałem specjalne mixy dla neonków

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
patryk90
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Styczeń 23, 2008, 18:11:27 »

dzieki cos poszukam Cheesy Cheesy Cheesy ale w tych sklepach kolo mnie to cieszko bedzie bo tu przewaznie tylko ochotka i watroba, ale poszukam
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #18 : Styczeń 23, 2008, 18:40:43 »

tak jak Ala pisze, do tego możesz poszukać jaja krabów, ikrę ryb (mrożonki specjalistyczne), a Alu szklarka i wodzień to to samo Wink i jeszcze kiedyś widziałem specjalne mixy dla neonków
uups... a ja myślałam że oczlik to wodzień.. Tongue

1988ona
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 20, 2009, 11:04:15 »

Ja miałam 2 papuzie. Cały czas składały ikrę, na korzeniach i na szybie, niestety na ikrze się kończyło. Ryby były bardzo wytrzymałe, wytępiły inne ryby w akwarium. Dobrze żyły z glonojadami. Był taki okres, że pływały bez pokrywy, ponieważ się rozpadła i wyskakiwały z akwarium, ale i to ich nie zabiło. Miałam je ok 6 lat
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 20, 2009, 11:29:03 »

Ja miałam 2 papuzie. Cały czas składały ikrę, na korzeniach i na szybie, niestety na ikrze się kończyło. Ryby były bardzo wytrzymałe, wytępiły inne ryby w akwarium. Dobrze żyły z glonojadami. Był taki okres, że pływały bez pokrywy, ponieważ się rozpadła i wyskakiwały z akwarium, ale i to ich nie zabiło. Miałam je ok 6 lat

Na ikrze się kończyło, bo samce tego gatunku są bezpłodne. Co do agresji to dziwne, bo to raczej one bywają zaczepiane jeśli są z innymi pielęgnicami.
No chyba, że mówisz o wytępieniu żyworódek Smiley bo agresja mogła być spowodowana różnicą w wielkości i chęcią pożarcia mniejszych ryb.

Dla mnie pielęgnica papuzia jest mało atrakcyjna. Ale 100 litrów to raczej za mało.

I consider myself as a one fish wolf pack
1988ona
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 20, 2009, 12:08:37 »

Co do agresji chodziło mi o to, że wytępiły inne ryby. Mianowicie w akwarium pływały wcześniej 2paletki 4skalary i 2glonojady. Kolega mojej mamy wcisnął jej do tego zestawu 2papuzie zapewniając ją, że to znakomite połączenie. Po pewnym czasie niestety ryby popadały. W akwarium pływało jeszcze stadko neonek, pływało przez 1 dzień, bo rano ich już nie było. W sklepie równeiż zapewniano,że neonki do tych ryb sie nadają. Później, po skalarach i paletkach, pływał tam całusek, gurami, pielęgniczki ramireza i zebry (były małe) i tak samo popadały. W końcowym efekcie zostały 2 papuzie, 4 zebry-2 parki (rozmnażały się jak wściekłe) i 2 glonojady., po jakimś czasie padła 1 papuzia, po niej w niedługim okresie druga. Pózniej zebry, a na samym końcu 9letnie glonojady.

A co do urody papuzich, to raz ich pomarańcz był intensywniejszy, a raz były prawie, że żółte...od czego to zależało, do tej pory nie wiem
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: