po jaką cholipe lejesz ferro i micro

?
Tak sie nitek nie szybko pozbędziesz
Trzeba by mieszać ro+ kran i nie dawać żadnych nawozów
nic takiego nie napisałem ani nie zrobiłem
"jak tylko jeszcze nitki całkowicie znikną bede musiał zacząc nawozić, 10.01 bedzie 4 tygodnie od zalania.
zacznę od 25% całkowitej dawki podawanej co dzień, nawozy PG macro i ferro+,"
dałem tylko ostatnio do podmiany na 20l RO 2ml potasu i to wszystko
6 dzień walki z nitkami 08.01
jakby ilość nitek stanęła w miejscu, czyżby nie chciały się do końca wycofać??
ale jest ich naprawdę niewiele tyle że troche długie, nie wiem skąd się one biorą skoro na liściach nie widać żadnych nowych przyrostów nitek, pojawiają sie na rogatku, rotali i limnophili sessiliflorze. rotala od tego światła góre dostała zieloną. poza tym zdecydowanie lepiej już

myśle ze jutro bede miał testy no2 i no3
parametry identyczne jak ostatnio
i jeszcze jedno
coś chyba z elektrozaworem jest nie tak a mianowicie robiłem próbę
jak zawór na butli i na reduktorze i zaworek do regulacji przepływu na wężu są otwarte na maxa to jak sie wyłączy elektrozawór z napięcia momentalnie przestaje on podawac co2 i bable nie lecą
natomiast
jeśli zawór na butli na maxa a na reduktorze ustawiony minimalny przepływ i skorygowany do 1b/s na zaworku na wężu to po odłączeniu elktrozaw. bomble jeszcze idą i idą i wtedy chyba coś sie gdzieś albo zapowietrza albo jakies podciśnienie sie robi bo po 3-4 godzinach od wyłączenia elektrozaw. bomble jeszcze idą i musze zakręcić albo butle albo reduktor.
co wy na to??
jak to ustawić żeby było dobrze?

elektrozawór MAGNUM model ZCQ-16B AC 230V 50/60HZ IP65 P8bar klasa H, reduktor z rotametrem i butla 6kg + zaworek zwrotny i do regulacji przepływu na wężu. elektrozawór bezpośredni wkręcony pod rotametr potem przeciwzwrotny a na końcu do regulacji przepływu
zestaw kupiłem na alegro za około 234zł coś koło tego
manometr pokazuje niecałe 60bar, a na elektrozaworze pisze P 8 bar, chyba coś tu nie tak, ale przecież było wszystko w komplecie oprócz butli kupione