Marnes do cholery umiesz czytać?
Wszyskie gubiki są z mojej hodowli i nigdy oprócz tych dwóch które dostałem żadnych nie dokupywałem
On nie kupował gupików to jego własna hodowla.
miał tylko parkę na początek.
Ja bym na Pana miejscu kupił 350l Akwarium piękne rośliny.30 szt Gupików jakieś Neony przenieś zbrojniki.230 szt Gupików się sprzeda i będzie na nowy filtr np do 350l akwarium.
270l to teraz dobrze.No gupiki trochę problem z nimi jest.A jak sie znowu rozmnożą to będzie ich 600.I znowu większe akwarium.Nie ma co syzyfowa praca będzie.Trzeba sie pozbyć gupików np do 30 szt.Najlepiej same samce i po kłopocie.No i ze 2 zbrojniki bym oddał .
Żona siedzi koło mnie i mówi-;ja to mam oddać moje kochane rybki,takie śliczne ,kolorowe;-
To taka kobietka że przeżywa nawet naturalne padnięcie jednej rybi,strasznie przeżywa.Ale masz rację -trzeba tak zrobić jak mówisz-koniecznie.Niestety ,ograniczone fundusze nie pozwalaja nam na nowe akcesoria ale te zaoferowane przez naszego kolęgę, myśle że będą ok.
Rzeczywiście nigdy żadnej rybki nie dokupilismy a jeszcze sporo wydaliśmy i żyją i też sie rozmnażają.
Dziekuje Ci za mile słowa i rady.
Prosze nie mow do mnie na pan ,tu jestesmy kolegami.
Jutro zacznę działać i napiszeę na forum jak mi idzie.
Mam drewnianą solidną konstrukcję pod obecne akwarium.Mam zamiar wzmocnić jeszcze bardziej tą podstawę pod te 270 l.akw.
Czy musi być stalowa-spawana.??co mi radzisz
pozdrawiam