Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « trujące napowietrzanie?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: trujące napowietrzanie?  (Przeczytany 4246 razy)
Rafał Wawer
Gość
« : Październik 26, 2003, 19:39:36 »

Witam wzsystkich.
Czy ktoś może orientuje się czy można podtruć rybki trzymając pompkę w szufladzie nowkupionej szafki? Taki fakt miał u mnie miejsce, rybki zaczęły unikać światła (jak człowiek zatrutuy alkoholem) i kilka padło. Szczególnie źle to zniosły razbory klinowe. Podejrzewam, że przyczynom kłopotów w baniaku było powietrze z szafki, która jeszcze śmierdzi lakierem ale nie jestem pewien czy dobrze dedukuje. Rybki nie miały żadnych chorobowych objawów oprócz blednięcia i światłowstrętu. Wszystkie parametry widy były w normie, jeśli ktoś ma pomysł co mogło spowodować problemy w akwarium (zakładając że to nie zatrucie chem.) to będe wdzięczny za odpowiedz
Goojasek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Październik 26, 2003, 19:58:37 »

Moim zdanie to ten smród lakieru z tej szafki, czytałem ze pompka nie moze być w smierdzących miejscach i w miejscach gdzie pali sie papierosy bo te toksyny dostaja się do wydyi rybki moga sie zatruć i paść.

gg 2299553
www.holenderskie.aip.pl i www.holenderskie.aip.pl/forum/ - Kopalnia woedzy o roslinkach !!Zapraszam
gregorm7
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 15, 2003, 09:36:47 »

To prawda!!!
Przeciez pompka, która podaje powietrze do zbgiornika musi je zaczerpnąć, ale skąd?
Z najbliższego sobie otoczenia!!!

Pozdrawiam gregorm7
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: