Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Przesadzanie roslin  (Przeczytany 3502 razy)
Peter
Nowy
*

« : Kwiecień 28, 2004, 21:00:56 »

Wiecie może jak przesadzac rosliny??
mam taki problem mam dluga rosline ktora wypuscila 3 nowe pedy dobrze rosnie ale obawiam sie tego ze w koncu kiedys sie zlamie bo juz mialem z jedna roslina taki przypadek moze w ktoryms miejscu trzeba ja przeciac i przesadzic ,tylko czy po jej ucieciu bedzie ona rosla???
Prosze o pomoc!!
Dziekuje
Maciek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 28, 2004, 21:12:48 »

Najlepiej podaj nazwe tej rosliny, sa rozne mozliwosci przesadzania (w Twoim przypadku: rozsadzania) w zaleznosci od tego z jakiej rodziny jest to roslina.

Akwa 75l - ogólne.

Zamienię dziewczynę na duże akwarium ;-)
Peter
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 28, 2004, 21:19:13 »

jest to moczarka i kabomba
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 28, 2004, 21:46:29 »

hehe to nie ma problemu odetnij wierzchołeki tych roślin na takiej długości jakiej chesz mieć roślinę i wsadź w żwir. To załatwia sprawę - ukorzenią się:) Pozdr.

112,25
Peter
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 29, 2004, 09:57:27 »

Cytat: Tramal
hehe to nie ma problemu odetnij wierzchołeki tych roślin na takiej długości jakiej chesz mieć roślinę i wsadź w żwir. To załatwia sprawę - ukorzenią się:) Pozdr.

A mam jeszcze jedno pytanie.Czy ta roslinka od ktorej obcialem wierzcholek to czy ona bedzie dalej dobrze rosla???
Pozdrawiam!!
Maciek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 29, 2004, 10:01:49 »

Cytat: Peter
Cytat: Tramal

A mam jeszcze jedno pytanie.Czy ta roslinka od ktorej obcialem wierzcholek to czy ona bedzie dalej dobrze rosla???
Pozdrawiam!!

Za jakiś czas puści pewnie w tym miejscu nową odnogę, możesz być spokojny  Cool

Akwa 75l - ogólne.

Zamienię dziewczynę na duże akwarium ;-)
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 29, 2004, 20:02:49 »

Zgadza się dziś tak samo potraktowałem rogatka , na gałązkach widać zalążki nowych pędów... Smiley pozdr.

112,25
Peter
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Maj 02, 2004, 17:39:02 »

Chcialem sie dowiedziec cos jeszcze.Ostatnio jedna z moich moczarek wypuscila 3 nowe pedy,czy moge zrobic cos takiego ze jeden ped obetne narazie on ma gdzies 1cm i czy moge go ponowniw wlozyc w zwir?Huh
Pozdrawiam!!
Z gory dziekuje za pomoc!!
atusia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Maj 02, 2004, 17:51:36 »

Poczekaj, aż pęd będzie miał około 5cm.Taki pęd na 1cm jest za mały,jak go włożysz w żwir :?:  :wink:

Pozdrawiam Beata

240l-paletki
Peter
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Maj 02, 2004, 18:19:52 »

Cytat: atusia
Poczekaj, aż pęd będzie miał około 5cm.Taki pęd na 1cm jest za mały,jak go włożysz w żwir :?:  :wink:

Jakos mi sie go udalo wsadzic,ale niewiem czy on bedzie sie rosrastal.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: