Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Mój bojownik wygląda jakby miał depresję
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mój bojownik wygląda jakby miał depresję  (Przeczytany 5260 razy)
Kicha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Styczeń 25, 2008, 00:55:06 »

Akurat dla ryb jest tak wiele pokarmów, że to żadna odpowiedź trudno, żebyś mu rosół podawał napisz od razu jakie ma warunki życiowe

W przygotowaniu 25 litrów... Ah szkoda tej 120...
adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Styczeń 25, 2008, 02:05:05 »

Kupiłam bojownika dwa dni temu, ale jakoś nie wygląda za specjalnie dobrze. To moja pierwsza rybka i boję się, że może być chory. Jest bardzo ospały, prawie wcale się nie rusza, większość czasu spędza tuż pod powierzchnią wody, nie chce jeść. Czy to możliwe, że zmarzł, jak niosłam go ze sklepu, albo przeżywa jakiś szok aklimatyzacyjny? Jak najlepiej urządzić mu akwarium, żeby dobrze się czuł? Pomóżcie!!

jak masz go w kuli to i tak zdechnie lepsza szybka śmierc niz byle jakie zycie

Marness
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Styczeń 25, 2008, 17:49:01 »

jag by co to wam podam nazwę firmy ;TROPICAL ; zadowoleni Wściekły
Trulek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Styczeń 25, 2008, 18:53:05 »

mam akwarium 45 l i jedną kule 5l w tej kuli jest bojownik
chciałem go dać do akwarium dużego ale zaraz on atakował mniejsze rybki a czuje że on sam jest troche osamotniony
Sądzę, że na tym forum już sporo powiedziano na temat trzymania bojownika w kuli Wink
np: brak grzałki, filtra, roślin, oświetlenia, zbyt duża ilość pokarmu lub pokarm mało urozmaicony?? mogą mu psuć samopoczucie
polecam lekturę  forum Cool
Adam1995
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Styczeń 29, 2008, 21:47:26 »

ja miałem tylko dwa bojowniki w swojej "karierze" ale przed zakupem troszkę poczytałem i dowiedziałem sie że bojowniki nie muszą mieć pompki bo one mają skrzela labiryntowane czy jakoś tak ( niech se ktoś nie obrazi jeżeli źle to nazwałem ) i oddychają w taki spsób że się co jakiś czas po powietrze wychylają i sobie je zabierają... ( osoby które pisały o tych pompkach, niech nie uważają że to jest skierowane przeciwko nim ) ja te informacje przeczytałem w książce " moje pierwsze akwarium"
pozdrawiam i życzę miłych początków z akwarystyką... i pamiętaj!!!  najważniejsze to NIE ZNIECHęCIć SIę!!!
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Styczeń 29, 2008, 21:48:55 »

Oczywiście, że bojowniki napowietrzacza nie potrzebują Smiley ale filtra już tak.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
chemik1986
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Styczeń 30, 2008, 00:07:34 »

mowicie  o kuli ...bylem w sklepie  i zobaczylem z 20 bojownikow kazdy bardzo ładny olbrzymie płetwy niebieski no super!ale kazdy byl w pojemniczku (identyczne jak daja sos do pizzy no identytczny!max 200ml M A X!!!!staly w rzedzie na  wiekszym akwa!bez ruchu!!!!!iwec jak ktos widzi w takim pojemniku to mysli ze kula to wileki swiat!pozdr
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Styczeń 30, 2008, 10:27:10 »

To jak leczenie grypy anginą.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: