Fajny test wody
To po co Ci testy, krewetki są tańsze
Wiem jak to wygląda ale wydaje mi sie ze wybrałam wtedy mniejsze zlo, poniewaz juz wtedy krewetki zaczęły padać i bałam sie jakiejś epidemii. Dlatego chciaolam sprawdzić czy im nic nie bedzie i jakby sie powiodlo to przeniosłabym wszystkie.W tym malym rozmnozyly sie jak szalone w dodatku nie bylo filtra bo ciężko coś włożyć do 7litrow

.Dlatego chcialam jak najszybciej chociaż część przenieść do normalnych warunków w normalnym akwa.
A parametry w tym nowym były prawidłowe.Filtr,oswietlenie i rosliny. Wszystko tak jak być powinno.
A tak serio to ja podmieniam raz na tydzień góra dwa tygodnie 30% wody i to odstanej.
adi3641.....ja rowniez daje odstaną

A jakie to krewetki ? Pytanie istotne biorąc pod uwagę Twoje parametry - woda twarda, pH też nie najniższe.
Krewetki przyplataly sie z wgłebką kilka miesiecy temu.Nie wiedzac o tym wglebke dalam do pierwszego wolnego akwa zalalam kranówą
nie odstaną i postawilam na parapecie zeby sie rozrosła. Potem po kilku dniach zobaczylam ze sa tam krewetki. Dalam im piasek,korzen i roslinke.One juz wtedy powinny pasc.
Jakie to krewetki? Ciężko powiedzieć. Ze zdjęć wynika ze są tam--
Red Cherry, WHITE PEARL, Babaulti, Crystal Red, i taka przezroczysta z jaskrawo zielonym w środku ale bardziej jaskrawa niz WHITE PEARL.
Kolejne pytanie czy dodawałaś do wody nawozów ? Nie poruszałaś przypadkiem dna ? Czy masz CO2 ? Takie objawy to wynik zatrucia - w zasadzie prawie każdy krewetkomaniak przechodzi przez mniejszą lub większa katastrofę niestety.
Tak. Dalam do tego nowego Planta Gainer Classic, Za pierwszym razem wlałam zgodnie z opisem 1ml/5l wody. Czyli na świeżo zalozone 30L powinnam dac 6ml a dalam 4,5ml zeby nie przedobrzyć. Moze to je zalatwilo...
Dno sprzątam krewetkom raz w tygodniu bo jest strasznie brudno i wtedy tez podmieniam wodę.Rurką wyciągam cale dziadostwo
do ktorego dostaję. Dno sie rusza trochę zawsze ale to raczej nieuniknione

CO2 mam tylko w ogolnym .
To zatrucie z cała pewnoscią

. Dzisiaj prawie wszystkie już leżą martwe. Co mam teraz zrobic??? Kilka żyję i chce je uratować tylko jak. Mam wyciagnac trupy tamtych czy zywe przeniesc gdzies... Obydwa wyjscia beznadziejne