Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada 112 litrów  (Przeczytany 4063 razy)
Andy_Lepper
Nowy
*

« : Październik 02, 2007, 22:36:26 »

Witam,
Po długich rozmyślaniach zdecydowałem się na chowanie A. Borelli i Neonów.Czy w takim zbiorniku dało by się trzymać 2 parki tudzież harem 2+3 (bo z taką opcją też się spotkałem). Chciałem wpuścić również neony Ile sztuk można? . Takie elementy obsady są dla mnie priorytetem. Czy taka obsada jest odpowiednia. Chciałbym również się dowiedzieć z jakiej ilości neonów ewentualnie musiałbym zrezygnować zeby wpuścić tam jeszcze kilka ukośników ozdobnych.
Kulka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Październik 23, 2007, 14:29:27 »

Ja bym dała jeszcze zbrojnika jakiegoś...a co do neonów to słyszałam że jak byś borelli chciał rozmnożyć to ci ikre zjedzą...chyba że trafisz na charakterki które pogonią ci neony...  Cheesy  ale tak to to obsada dobra...ja bym wzieła charemik borelli tak jak wspomniałeś..a neonów gdzieś z 15-20 bym wzieła...Ale mnie sie nie słuchaj bo ja ci powiedziałam to co mi inni powiedzieli...bo tez chciałam mieć borelli ale sie skończyło na ramireza  Wink  Grin
Piranha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Maj 21, 2008, 13:07:23 »

Czyli i borelli i ramireza nadają się do akwa z kąsaczowatymi?
deexer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Maj 21, 2008, 14:07:53 »

Ja bym dał harem, a neonków tak z 30-ści (ale na pewno nie mniej niż 20-ścia [ponieważ neonki potrafią być "drogie" polecam poszukać/poczekać aż w sklepie będa mieli narybek]). Do tego tak z osiem kirysków i będzie fajnie. Niestety jeżeli chodzi o rozmnażanie to jeżeli nie oddzielisz od siebie gatunków to nawet przy bardzo bojowych pielęgniczkach może z tego nic nie wyjść.
kozak-93
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Maj 22, 2008, 20:01:11 »

Czyli i borelli i ramireza nadają się do akwa z kąsaczowatymi?

Tak pod warunkiem , że będą nie zbyt duże jak np. tetry cesarskie. Mogą to być neony,bystrzyki.zwinniki,drobnoustniki itp.

Astronotus ocellatus i drobnica.
adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Maj 22, 2008, 20:49:08 »

nie 112 to para na pare lub harem boreli ale nie na 2 pary
www.fishbase.com
borelli na jedna parę akwarium 80 cm dlugosci

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: