przyjaciolka Zenona :)
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #120 : Grudzień 11, 2007, 14:53:26 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #121 : Grudzień 11, 2007, 15:58:52 » |
|
1. Moze mieć dobrą kranówe niechlorowaną tylko ozonowaną 2. Przy takim litrażu to IMHO nie ma znaczenia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marnes
Stały użytkownik

Ciekawe czy można hodować taką rybkę w domu...
|
 |
« Odpowiedz #122 : Grudzień 11, 2007, 19:09:00 » |
|
oczywiscie zalezy jaka ma wode ale jeśli ma zła not otylko męczy rybki 
|
|
|
|
|
|
GG 10744841   Mój były mały pies teraz jest większy
|
|
|
|
TURYSTA
Gość
|
 |
« Odpowiedz #123 : Grudzień 11, 2007, 19:47:12 » |
|
oczywiscie zalezy jaka ma wode ale jeśli ma zła not otylko męczy rybki  a jakie jest Twoje akwarium bo pewno lejesz kran ? Pokażesz go nam czy nie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marnes
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #124 : Grudzień 11, 2007, 20:01:16 » |
|
oczywiście jak będe miał czas 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)
|
 |
« Odpowiedz #125 : Grudzień 11, 2007, 20:12:20 » |
|
marnes? siedzisz bardzo dużo na tym forum, czy na pewno nie masz czasu?
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda. 
|
|
|
marnes
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #126 : Grudzień 11, 2007, 20:17:04 » |
|
upss no tak jak by sie przyzam ze jestem leniuch i mi sie nie chce zrobić ale głownie nie mam czasu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #127 : Grudzień 11, 2007, 20:20:43 » |
|
Wiesz Madziu ja też bym nie pokazał skalarów (w liczbie mnogiej ) w 54l ..... gdzieś się chwalił, że jego skalary mają o wieeele lepiej niż jakies inne w 25 czy 30l .... ja bym polemizował ...... wg mnie w każdym z tych zbiorników mają tak samo żle ..... sorry za ot
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
marnes
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #128 : Grudzień 11, 2007, 20:24:49 » |
|
skalary juz oddame do znajomego dzisiaj posiadacz akwa 300l 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #129 : Grudzień 11, 2007, 20:26:48 » |
|
ooo a co jeszcze tam trzymasz ? a wracając troszkę do tematu to powiem, że miom marzeniem sa płaszczki  może kiedyś, kiedyś ..........
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
King
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #130 : Grudzień 11, 2007, 20:29:34 » |
|
Ale tak odbiegając od akwarium Marnesa (choć nie wykluczam, że może byśmy go nie pochwalili  ) i do płaszczek wracając, to sam mam 2 szećsetki i nie wydaje mi się by był to dobry litraż dla jakiejkolwiek płaszczki. Nie ukrywam, że mocno mnie kusiło by je mieć i do tego w toń jakąś Arowanę, czy dwie, ale IMHO w takim litrażu te ryby wyglądają jak lekko obłąkane. Będę je miał, na pewno, ale dopiero jak stanie 3000 litrów, a 1000 to chyba absolutne minimum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TURYSTA
Gość
|
 |
« Odpowiedz #131 : Grudzień 11, 2007, 20:39:52 » |
|
King budujesz oceanarium w domu Tak sledze Twoje zbiorniki i ....... hmmm gdzie Ty to u licha trzymasz  kurczaki zazdroszczę Ci  tylko nie mów że nie ma czego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
King
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #132 : Grudzień 11, 2007, 20:51:53 » |
|
King budujesz oceanarium w domu
następny zbiornik trochę zatrzęsie sztuką budowlaną, bo to dom będzie obudowany wokół niego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)
|
 |
« Odpowiedz #133 : Grudzień 11, 2007, 21:12:14 » |
|
King, a co na to rodzina? Mimo wszystko to ja wole mniejsze baniaczki od większych  nie wiem czemu 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda. 
|
|
|
przyjaciolka Zenona :)
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #134 : Grudzień 11, 2007, 22:57:30 » |
|
Nie wiem czy zwrosiliscie uwage ale en facet trzyma w 600litrach oprocz plaszczek jeszcze co najmniej 10ryb cytAT Zgadzam się ,ze jest troszkę za dużo gatunków jak na 600l, ale ja traktuje akwarium nie jako standardową hodowlę a ozdobę pomieszczenia. Dlatego mam po dwie lub jednej rybce z najładniejszych które mi zostały,ponieważ hodowałem po 3-4 szt. a z powodu że rosną dość duże musiałem ograniczyć liczebność. Wszystkie razem współgrają i tolerują się. Mam parkę pielęgnic pomarańczowopłetwych które non stop zalecaja się. Pielęgnice pawiookie 2szt nie mogą bez siebie żyć i pływaja blisko siebie cały dzień.Pielęgnice niebieskouskie objeły małą grotę blisko muszli i wyprowadzają z tamtąd swoje potomstwo co 2 tygodnie. W grocie wysokiej zakochana parka salwinia-samiczka udeża w zaloty z pielęgnicą perłoską-samcem(znoszą jajka z których nic się nie lęgnie). Strzępiel (dla wyjaśnienia)to rybka samotnik która trafiła do mnie z Rzeki słodkiej Tajlandi-Uwielbia spędzać czas pod dużym korzeniem -a jak ktoś podejdzie blisko wychodzi by dostać ulubioną stynkę(juz zaczyna pomału jeśc z ręki-nie bywały widok). A co najwazniejsze .....Płaszczki to parka która ma ulubiony kącik obok najwyższej groty i tam czeka na ochotkę.Czują się świetnie i nie mają ochoty na zakopywanie a robią to gdy karmie mięsem i zaczyna sie popłoch w akwarium.wystaja im tylko oczy.To odmiana POTAMOTRYGON HUMEROSA nie rosna duże.Na razie mają 12cm średnicy. Nie jest ciasno nikomu i każdy ma co robić.Wode leję kranówkę i nie zauwazyłem żeby im szkodziła .Innej mozliwości nie mam z wiadomych względów.A i jeszcze jedno mieszkam w bloku na 2 piętrze.no nieźle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|