Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dział morski  (Przeczytany 2050 razy)
Ropek
Bywalec

« : Czerwiec 21, 2007, 21:33:14 »

Czesc, tak sobie mysle moze sa na forum ludzie interesujacy sie również akwarium słonowodnym  Huh Bo jabym chetnie pogadal w tych tematach, a na forum za bardzo nie ma gdzie Wink i własnie proponuje takowy dział założyć  Good !
pozdr.

rysio
Bywalec

:)

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 21, 2007, 21:37:32 »

O ile dobrze pamietam kiedys byl tu taki dział.Jednak nie zainteresował uzytkowników i został usuniety (?)

25l
3-gupiki
x-młode gupiki
6-neony inessa

300l
5-skalary
3-zbrojniki niebieskie
10-żałobniczek
6-kirysków spiżowych
5-pielegniczka remireza
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 22, 2007, 11:04:15 »

Masz rację rysio, juz kiedyś taka propozycja padła, ale nic z tego nie było więc usunięto ten dział  Wink Wink Wink

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

wojtas239
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 22, 2007, 15:30:36 »

szkoda bo mało jest forum o akwarystyce morskiej i tez bym chciał się o niej cos dowiedziec  Undecided
paupuk2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 22, 2007, 15:33:48 »

hmm zawsze mozna zrobic ankiete i jesli byloby duzo osob zainteresowanych to mozna by taki dzial utworzyc Wink
KrystekGdynia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 23, 2007, 08:13:51 »

W Polsce jest stosunkowo mało akwarystów zajmujących się tą sferą akwarystyki w związku z tym dział o akwarystyce morskiej nie utrzyma się.
Akwarystyka morska jest hobby znacznie droższym niż słodkowodna dlatego większość (a prawie wszyscy początkujący akwaryści) zaczynają od akwarium słodkowodnego.
  Wielu akwarystów którzy na forum potrzebują pomocy są to ludzie młodzi lub bardzo młodzi, których po prostu nie stać na spore wydatki jeśli chodzi o akwaria morskie. Wystarczy poczytać na forum aby się zorientować kto i ile mniej więcej kasy przeznacza na akwarium, gdyby wszystkich Polaków stać było kupować to czego im potrzeba nie byłoby działu „zrób to sam”.

Wszystkim szczęki opadają  Shocked (mi również) jak widzę ładne akwarium morskie ale po prostu mnie na to nie stać i wszystko w temacie.
Mam słodkowodne i też jest dobrze.

A ci którzy zaczynają z „morskim” zazwyczaj mają za sobą lata praktyki ze słodkowodnym.

W dziale tym pojawiały by się w większości domysły i co najwyżej linki do innych stron o tej tematyce lub wpisy typu "ale zajfajne akwarium", "też takie chce mieć" „ a ile taki koral czy ukwiał kosztował” itp.

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 23, 2007, 12:40:27 »

W Polsce jest stosunkowo mało akwarystów zajmujących się tą sferą akwarystyki w związku z tym dział o akwarystyce morskiej nie utrzyma się.
I tutaj się mylisz. Akwarystyka morska jest w Polsce coraz bardziej popularna. Owszem jest droższa niż słodkowodna (aczkolwiek nie wiem czy naprawdę duuzy zbiornik z rybami "egzotycznymi" nie jest porównywalny w cenie - np zbiornik z płasczakmi - niedość że wymagany naprawdę spory zbiornik to cena jednej sztuki może dojść do 4 tys). W Łodzi na sympozjum poznałem dużo ludzi którzy bawią się w akwarystykę morską. Proponuję zainteresowanym morskim działem pisać na razie w ogólnym temacie - jeśli będzie dużo chętnych - wtedy myślę, że będzie można taki dział utworzyć.

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 23, 2007, 16:44:43 »

ja nie znam byt wielu posiadaczy typowych akwariow morskiech(u mnie w miescie z tego co wiem nie ma takiego czlowieka) ale znam wielu pasjonujacych sie tzw. nano-rafami Grin duzo tansze niz typowe duze morskie ale choc czastka swiata akwarystyki morskiej gosci w ich domach, a jezeli chodzi o koszty to sa niewiele wyzsze niz zwykle akwa slodkowodne, lecz chodzi o pojemnosc zbiornika.. reasumujac utrzymanie nano rafy w powiedzmy 112 litrach rowna sie slodkowodnemu akwa 300litrow(oczywiscie mniej wiecej Wink )

8317910

Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 23, 2007, 18:35:40 »

No mi mniej wiecej wlasnie o takie nano-rafy chodzi  Wink, bo rzeczywiescie jakby policzyc te koszty i porownac to wcale nie wychodzi tak strasznie.

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 25, 2007, 15:00:23 »

wiesz to nie problem znalezc w internecie cos na temat nano raf, ale jak bedziesz mial jakies konkretne pytanka to daj mi znac Grin jak bede mial mozliwosc ci na nie odpowiedziec to zrobie to z przyjemnoscia Grin

8317910

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: