oli
Nowy

|
 |
« : Maj 28, 2007, 19:24:42 » |
|
mam rybki młode i chcę oddać koledze z pracy jutro o 15:00 czy wytrzymają w słoiku do jutra?? do 15... a rybki maja z 3 dni (malutkie ) proszę o szybka odpowiedź, jak był taki temat to prosze o link i przepraszam z góry dzięki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 28, 2007, 21:07:09 » |
|
Od teraz do 15.00?? W życiu ja bym ich tak nie katowała, ja sprawdzałam ile wytrzymują to max 3 godziny (więcej nie miałam serca)
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 28, 2007, 21:15:50 » |
|
mam rybki młode i chcę oddać koledze z pracy jutro o 15:00 czy wytrzymają w słoiku do jutra?? do 15... a rybki maja z 3 dni (malutkie ) proszę o szybka odpowiedź, jak był taki temat to prosze o link i przepraszam z góry dzięki
Nie  najlepszy by był kieliszek od Wyborowej  (ŻART) A nie posiadasz garnka choćby byłe nie SŁOIK
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda. 
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 29, 2007, 06:37:18 » |
|
Czemu nie słoik?? Bo okrągły, ja mam kwadratowe słoiki 
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
paupuk2
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 29, 2007, 16:33:34 » |
|
a duzo tych molinezji masz w tym sloiku? Ja nie polecam trzymania ich w sloiku, ale najlepiej jakbys dala je do jakiegos wiekszego naczynia a dopiero jutro je przelozyla do sloika 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 29, 2007, 18:16:01 » |
|
Coś mi sie wydaje że oli już dał koledze rybki 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda. 
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 29, 2007, 18:25:55 » |
|
Sorka, ale będę się powtarzać czemu nie można ryb trzymać w słoiku? Chyba można, ale przez pare godzin nie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
paupuk2
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 29, 2007, 18:35:49 » |
|
bo sloik ma 1,5 litra i ma za malo w nim przeszczeni zyciowej i po porostu rybka sie meczy  mozna ale tylko w celu przetransportowania rybki a nie przez caly dzien i noc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 29, 2007, 18:41:42 » |
|
Tak właśnie mi chodzi o taki cel, już się przestraszyłam, że nawet do transportu słoik się nie nadaje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zimbabwe
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 29, 2007, 18:43:02 » |
|
To prawda. W słoiku można owszem, ale przetransportować, ale do 15...
|
|
|
|
|
|
Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 29, 2007, 19:32:54 » |
|
To prawda. W słoiku można owszem, ale przetransportować, ale do 15...
Sztuk, godzin, minut ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wisnia_gc
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 29, 2007, 20:24:38 » |
|
Słoik ma jedna podstawową wadę WYMIANA GAZOWA W SŁOIKU JEST DUŻO TRUDNIEJSZA NIŻ W AKWA(A NAWET KULI). JEST TO SPOWODOWANE ZWĘŻENIEM NA GÓRZE. Dlatego nie polecam słoika
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zimbabwe
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 29, 2007, 20:49:35 » |
|
Miałam na myśli do godziny 15! Że tak długo ryby nie wytrzymają i mogą paść.
|
|
|
|
|
|
Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 29, 2007, 20:52:46 » |
|
Aha czyli poprostu można, ale jak najkrócej...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 29, 2007, 20:57:21 » |
|
Sorry ale tak naprawde to nie wiemy jaki to ma byc słoik... Po dżemie czy do ogórków.... (hahahaha) ale tak czy tak to istne mordestwo  Człowieku jak wsadzić żywe stworznie do SŁOIKA  rozumiem że już 15 mineła ale jak to przeżyły (a wątpie) to mogą być przez reszte zycia np: chore 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda. 
|
|
|
|