|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #60 : Październik 10, 2006, 18:40:01 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #61 : Październik 11, 2006, 08:29:44 » |
|
dagrzybek13, przecież małżonka kilka postów wyżej Ci napisała co masz robić. Poczytaj cały wątek, przecież tu są wszystkie informacje o które prosisz.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|
dagrzybek13
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Październik 25, 2006, 11:59:52 » |
|
To chodzi o to że gdy samiec ma kolory godowe to wtedy może się zacząć trzeć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #63 : Październik 25, 2006, 15:44:13 » |
|
odrotnie ... jak chce się trzeć to zaczyna mieć kolory godowe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dagrzybek13
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Październik 27, 2006, 11:45:20 » |
|
A z jakimi rybkami mogę założyć hodowlę oprócz z prętnikami czy mogę z prętnikami naraz hodować jakieś inne rybki JAKIE
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2006, 18:10:14 wysłane przez dagrzybek13 »
|
|
|
|
|
Pawlikus
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #65 : Październik 27, 2006, 15:48:57 » |
|
czy mogę z prętnikami naraz hodować jakieś inne rybki A dlaczego nie. Prętniki są raczej spokojnymi rybkami i nie ma z nimi większych problemów. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MrPukwa
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #66 : Październik 27, 2006, 19:27:20 » |
|
czy mogę z prętnikami naraz hodować jakieś inne rybki A dlaczego nie. Prętniki są raczej spokojnymi rybkami i nie ma z nimi większych problemów.  myślę, że można je łączyć bez problemu z małymi mało ruchliwymi azjatyckimi rybami  choć nie muszą być azajtyckie - to zalezy czy masz akwa biotopowe czy nie  myśle że danio, brzanki lub ryby kąsaczokształtne będą dobre
|
|
|
|
|
|
Moje ulubione ryby to ryby labiryntowe 
|
|
|
::Martyna::
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #67 : Styczeń 07, 2007, 11:01:08 » |
|
A akwarium tarliskowe dla prętnika karłowatego może być 10 l. ?
|
|
|
|
|
|
x))
|
|
|
MrPukwa
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #68 : Styczeń 07, 2007, 17:08:33 » |
|
myśle że to minimalna pojemność w jakich można je rozmnażać
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #69 : Styczeń 07, 2007, 19:30:57 » |
|
myśle że to minimalna pojemność w jakich można je rozmnażać Dziękuję za odpowiedź. A jeśli nie mam żywych roślin, to mogę na wierzch wody do budowy gniazda położyć liść, np. jabłoni. Nic się im nie stanie {rybom}??
|
|
|
|
|
|
x))
|
|
|
|
Oswald
|
 |
« Odpowiedz #70 : Styczeń 07, 2007, 20:17:31 » |
|
mam pytanko co do pretnika ale nie ma nic z rozmnazaniem wspolnego: Czy mi sie wydaje, czy pretnik pluje woda? (np. aby splukac resztki pokarmu z karmidelka)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
żałobniczka
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #71 : Styczeń 07, 2007, 20:22:50 » |
|
ta czynność kojarzymi mi się z strzelczykami, raczej nie d pretnika.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MrPukwa
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #72 : Styczeń 07, 2007, 21:25:26 » |
|
myśle że to minimalna pojemność w jakich można je rozmnażać Dziękuję za odpowiedź. A jeśli nie mam żywych roślin, to mogę na wierzch wody do budowy gniazda położyć liść, np. jabłoni. Nic się im nie stanie {rybom}?? liść jabłoni?? nie polecam jak już nie masz czego to lepiej jakaś szyuczną roślinke choć i tego nie polecam, najlepsza jest wglębka czy teżpoprostu swodobnie pływająca kabomba albo jakiś mech...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #73 : Styczeń 07, 2007, 22:41:53 » |
|
liść tez może być. niektórzy jako ruszt pod budowę gniazda stosują przecięte styropianowe kubeczki i rybki tez je akceptują. dowód (tu akurat gurami): pobrano z www.aqualandpetsplus.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #74 : Styczeń 08, 2007, 15:38:22 » |
|
liść tez może być. niektórzy jako ruszt pod budowę gniazda stosują przecięte styropianowe kubeczki i rybki tez je akceptują. dowód (tu akurat gurami): pobrano z www.aqualandpetsplus.comDziękuję za fatygę i że chciało ci się szukać lub chociaż wkleić na forum. A akwarium tarliskowe dla prętnika karłowatego może być 10 l. ?
myśle że to minimalna pojemność w jakich można je rozmnażać Dziękuję za odpowiedź. A jeśli nie mam żywych roślin, to mogę na wierzch wody do budowy gniazda położyć liść, np. jabłoni. Nic się im nie stanie {rybom}?? liść jabłoni?? nie polecam jak już nie masz czego to lepiej jakaś szyuczną roślinke choć i tego nie polecam, najlepsza jest wglębka czy teżpoprostu swodobnie pływająca kabomba albo jakiś mech... Wyprubuję sposób z kubkiem styropianowym Dzięki Wam za odpowiedzi 
|
|
|
|
|
|
x))
|
|
|
|