ronaldinhoR11
Nowy

|
 |
« : Maj 15, 2007, 07:41:32 » |
|
chcialbym zalozyc akwarium i miec rybki troche lepsze niz zwylke gupiki interesowaly by mnie rybki okolo 20zl za sztuke jezeli znacie takie rybki to prosze podac nazwe bym byl niezmiernie wdzieczny:) z gory dziekuje ___________ pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 15, 2007, 09:38:13 » |
|
Kupic rybki kazdy moze. Caly szkopul w tym czy dasz rade je pielegnowac, dbac o wode, itp. Jak duze akwarium planujesz? Co do nazw ryb po dwie dychy ... no coz moga to byc np. tropheusy, paletki (troche wiecej kosztuja). Ale napisze jeszcze raz: jesli masz wiedze, duzo zaparcia akwarystycznego (nie mylic z innym  ) to mozesz sie porwac na drozsze rybki. No i pamietaj: za Twoje bledy Ty zaplacisz pieniedzmi, rybki zyciem.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
ronaldinhoR11
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 15, 2007, 12:34:46 » |
|
no rozumiem cie:) akwarium mam 170l jak myslisz wystarczy a znasz moze jeszce jakies inne gatunki:) zaraz te garunki co mi podales obadam:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ronaldinhoR11
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 15, 2007, 12:51:47 » |
|
Dla paletek to troche mało  ale juz wiekszego nie bede kupywal a te paletki mi sie podobaja:) ale moglbym chodowac je w 170l akwarium?? jezeli tak to ile sztuk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 15, 2007, 13:08:24 » |
|
Dla paletek to troche mało  ale juz wiekszego nie bede kupywal a te paletki mi sie podobaja:) ale moglbym chodowac je w 170l akwarium?? jezeli tak to ile sztuk TO ZA MAŁO DLA TYCH RYBEK  Są bardzo stadne i w 170 będą nie szczęśliwe... Porozmawiaj z którymś z maszych modów (Sebastian  )  Paletki są bardzo trudnymi rybkami  na początek to ZŁY pomysł, musisz być bardziej doświadczonym  Paletki kosztują 30zł+ a najładniejsze jak widziałam były za 300zł+ 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda. 
|
|
|
ronaldinhoR11
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 15, 2007, 15:08:27 » |
|
no 300zl to nie mam:) a nie znasz jakis innych rybek?? jak nie te to jakie?? doradz!! 170l mam i zeby rybka kosztowala okolo 20zl za sztuke:)) please help me
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 15, 2007, 15:18:58 » |
|
Możesz założyć sobie malawi i trzymać tam jakieś droższe pyszczaki. Najlepiej przejdź się do dobrego zoologicznego i sprawdź co Ci sie podoba i co tyle kosztuje bo co miasto i co sklep to ceny różne a potem sprawdź jakie te rybki maj.a wymagania i czy mogą ze sobą żyć (jeśli wybierzesz sobie kilka gatunków). Weź także pod uwag sprzęt do tego akwarium. Lepiej kup sobie rybki za 3 złote za sztukę a tą stówę czy dwie dołóż do dobrego oświatlenia czy filtra albo pokupuj sobie droższe i więcej roślinek.
PS. W Niemczech gupiki są w przeliczeniu po 20 zł w niektórych sklepach....
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2007, 15:20:39 wysłane przez Emi »
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
ronaldinhoR11
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 15, 2007, 20:52:59 » |
|
no jakie jeszcze sa rybki ktore kosztuja okolo 20 zl:)) no napiszcie:)) jak wiece to podzielcie sie swoja wiedza z innymi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xmateuszxxx
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 15, 2007, 21:25:15 » |
|
tam gdzie ja sie zaopatrzam za okolo 20 zl sa: motylowce, duchy, p. akara, jakies glonki, pyszczaki, piranie itp.
|
|
|
|
|
|
160l
|
|
|
paupuk2
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 16, 2007, 18:38:54 » |
|
Czy tobie wogole zalezy na tych rybkach czy dla ciebie jest najwazniejsze ze ta ryba kosztuje 20zl. Pozatym przejdz sie po sklepach i zobacz jakie sa ceny i zorientuj sie jakie maja wymagania te ryby ktore ci sie podobaja. Bo powzocasz 4 rozne gatunki ryb do jednego akwa z roznymi wymaganiami tylko dlatego ze kosztowaly 20zl? Bez przesady troche wloz wysilku w zakladanie akwarium 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oswald
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 16, 2007, 21:03:01 » |
|
Czy tobie wogole zalezy na tych rybkach czy dla ciebie jest najwazniejsze ze ta ryba kosztuje 20zl. Pozatym przejdz sie po sklepach i zobacz jakie sa ceny i zorientuj sie jakie maja wymagania te ryby ktore ci sie podobaja. Bo powzocasz 4 rozne gatunki ryb do jednego akwa z roznymi wymaganiami tylko dlatego ze kosztowaly 20zl? Bez przesady troche wloz wysilku w zakladanie akwarium  nie kumasz! kolega chce miec biotop rybek dwudziestozlotowkowych! 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2007, 09:03:05 wysłane przez Oswald »
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 16, 2007, 21:11:48 » |
|
no jakie jeszcze sa rybki ktore kosztuja okolo 20 zl:)) no napiszcie:)) jak wiece to podzielcie sie swoja wiedza z innymi