Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak rozmnożyć żałobniczki???  (Przeczytany 13683 razy)
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 03, 2005, 13:11:17 »

Ludzie :!:

Wczoraj wytarły mi się załobniczki, ikra latała po całym akwa i je pobierałem odmulaczem, niewiele ale to zawsze coś. Ikrę trzymałem w misce, woda temp. 22C i pomyslałem ze nic nie wylegnie. Dzisiaj po powrocie ze szkoły patrzę - ikra lezy .. taa, po 24H powinna się wylegnac a tu nic. Nie :!: Myliłem się, coś na dole się rusza, tak to one ! Wyległy się !! Cheesy:D:D Ciało jest wielkie i żółte ze w ogole ryby nie przypomina a ogonek jest podobny do nitki. Wyglada jak kijanka Wink I to tyle, pozniej napiszę co słychac u nich Cheesy

Dodam że matka była odmianą weloniastą, własnie samce się z nią wytarły, z innymi samicami nie chcieli .. moze brzydkie ? Tongue

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Karol
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 03, 2005, 18:10:28 »

Raffy jakie masz parametry wody w akwa?
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 03, 2005, 18:23:34 »

Cytat: Karol
Raffy jakie masz parametry wody w akwa?

nie bawię się w żadne testy Smiley ryby rozmnazają mi się z powodzeniem Smiley tak jak ze starych czasów Cheesy Ponoc woda twarda a i załobniczki się wykluły bez problemu.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
gray5
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Maj 19, 2007, 08:22:46 »

no i u mnie w ogolnym zaczęły wytarły sie , ale nic z tego nibylo ikra pozarta;/ moze nastepnym razem zdaże;] a wogole to co jaki czas żałobniczka mniej wiecej jest znow zdolna do złozenia ikry?
artuch13
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Luty 24, 2009, 10:15:03 »

Mam 5 żałobniczek po ok. 3 cm i duży problem z rozróżnieniem płci. Teoretycznie mają się różnić kształtem płetwy grzbietowej, piersiowej i odbytowej- tutaj korzystam z e starej książki czechosłowackiej Akvaristika S. Franka, i na podstawie internetu wielkością, kształtem brzucha i bielszym końcem płetwy płetwy ogonowej. A problem mam tego rodzaju bo albo mam wszystkie tej samej płci- samice, albo jednego samca, gdyż wszystko jest prawie identyczne oprócz tego co  LUKAS napisał, że samiec jest drobniejszy i w partii brzusznej smuklejszy. Tym właśnie różni mi się ta jedna sztuka, a  po za tym gania mi ona pozostałą czwórkę ryb. Chciałbym porobić parki, ale się okazuje że mam problem z rozróżnieniem płci.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: