Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Welonki - problem  (Przeczytany 5850 razy)
fonski
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 09, 2006, 10:19:11 »

Oooooo ! Znalezłem ! Wielkie dzięki !

Przyznaje, że już czytałem na forum tu, ale jak już opisywałem, za dużo na było informacji (akwa-jaki, jaka, jakie? woda-jaka, jaki, jakie?, wyposażenie-jaki, jaka jakie? obsada-jaki, jaka jakie? chemia-jaki, jaka, jakie? itd, itd....)  Teraz troszkę ochłonołem i już zaczynam wyciągać konkretne informacje z tego nawału informacji.
Znalazłem , może nie najświeższy link, ale moim zdaniem napisany "łopatologicznie", przejrzyście i zrozumiale.

Może się komuś przyda, tak jak mi się przydał.
http://www.artnet.com.pl/lkozicki/faq/zbiornik_dojrzewanie.html

pozdrawiam.
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 09, 2006, 10:21:25 »

Fonski, wiem co czujesz  Grin Ja w zasadzie też jestem szczypiorkiem akwarystycznym, bo w temacie jestem od końca marca  Wink
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 09, 2006, 10:36:13 »

No fonski znalazles dobrego linka Smiley Ten starter o którym pisałeś to właśnie nic innego jak bakterie nitryfikacyjne.
Mam nadzieję, że teraz już ci się rozjaśniło wszystko.
A tak w ogóle to tez nie jestem jakimś guru - w końcu początkiem tego roku zaczynałem
Zapraszam również na gg:386480 - może zawsze w czymś pomogę, wyjasnie (DUŻYMI LITERAMI).
Pozdrawiam  papa

kafarski
Gość
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 09, 2006, 14:59:31 »

na tym forum w dziale akwarium jest założenie i pielęgnacja ,dosyć dobrze rozbudowane artykuły. ładnie wyjaśnione skąd sie bierze no3 i cała reszta. wcale nie trzeba koniecznie kupować ich w sklepie ,tych bakterii.
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 10, 2006, 12:37:59 »

wcale nie trzeba koniecznie kupować ich w sklepie ,tych bakterii.
Ależ ja wcale nie każę tych bakterii kupować. Ale kolega jest w sytuacji, w której ma już rybki w niedojrzałym akwa (zdaża się niestety). Więc to nie zaszkodzi tylko pomoże. A jeśli jest czas ofc to wtedy akwa może sobie samo dojrzewać Smiley

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: