Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « 30 L - niebanalna obsada do banalnego akwa
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: 30 L - niebanalna obsada do banalnego akwa  (Przeczytany 4602 razy)
vlk
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Lipiec 05, 2006, 06:28:55 »

jeśli szczupieńczyk karłowaty to 1 samiec+2 samice.
Tylko 3 rybki? Myslalem, ze moze byc ich wiecej.
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Lipiec 05, 2006, 11:29:17 »

No wiesz ... musisz uzwględnic wielkość rybki do ilości przestrzeni. Na 1 cm ciała rybki przypada bodajże 2 litry wody. Inną stroną medalu jest to, że niektóre małe rybki potrzebują też więcej przestrzeni (np. na gonitwy) - wszystko zależy od rodzaju rybek

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #17 : Lipiec 05, 2006, 16:35:52 »

Według mnie szczupienczyk karowaty jest ok tyle tylko ze to rybka gatunkowa a wiec tylko takie i zadne inne Smiley

z tym sie nie zgodze bo szczupienczyk karlowaty moze byc normalnie hodowany z innymi malymi rybkami !!!!!! tak z 5 sztuk mozesz dac i do tego 5 jakis drobnych lawicowych i bedzie git Good !

8317910

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #18 : Lipiec 06, 2006, 20:29:19 »

Skoro chcesz mieć troche rybek i wogule to ja proponuje tak jak inni wspomnieli jakieś 10 neonków i z 6 krewetek red cherry. Moze i nie lubisz krewetek ale sąświetnym uzupełnieniem Wśród zieleni pięknie wyglądają a i są świetnymi pogromcami glonów. Pooglądaj zdjęcia innych i popatrz jak to ładnie wygląda.

Proponuje ici taką obsadę i jestem w 100% pewnien że ci sie spodoba, zapewnisz dobre oświetlenie obsadzisz troche zielska i będzie pięknie wyglądać. Biore to na siebie jak ci sie nie spodoba.

Jak chcesz rośline akwarioum to poczytaj troche o ich uprawie na specjalnych forach roślinnych (nie będe tu reklamował) to dowiesz sie pożytecznych rzeczy.

Wiele osób pytało o obasadę i wielu osobom podpowiadałem, nie byli przekonani co do tego co im muwiłem ale gdy zrobili jak radziłem, długo mi dziękowali.  Także moja propozycja:

10- neonków innesa
6- krewetek red cherry
troche zielska

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: