Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Muszlowce czy Księżniczki ?  (Przeczytany 8046 razy)
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #15 : Lipiec 23, 2005, 12:03:45 »

tak napewno. Już jestem prawie przygotowany na przyjęcie w moje progi muszlowców. Mam już kase na pokrywę itd. :wink:

Kiedyś muszę spróbować z księżniczkami ale to jak będe mieć wolne większe akwarium

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #16 : Lipiec 28, 2005, 15:15:07 »

No dobra mam już przygotowane akwarium itd. wszystko oprucz rybek ale one terz wkrutce będą a nawed aż za szybko. Już muwi dlaczego. Facet mnie zaskoczył i powiedział mi wczoraj że jutro będą ryby, no a ja dopiero co przygotowałem akwarium a dokładnie stoi już woda 3 dni a pewnie ze 2 tygodnie musi. No a jak akwarium sie odstaje to musi sie świecić światło??

Owl
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Lipiec 28, 2005, 16:40:01 »

Swiatło ja swiece normalnie czyli 12/h na dobe jak mi dojrzewa jakis zbiornik.
Pozdrawiam

200l
4*yellow
5*red red
4*maingano
4*pyszczak złocisty
2*MPanga
4*pyszczak wydłuzony
1*plektostomus
25l
1*bojownik(samiec)
3*bojownik(samica)
60l
10*neon innesa
5*neon czarny
5*kirysek
olej
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Październik 01, 2005, 10:11:18 »

Ja radze kupić 3 lub 4 muszlowce i jak się dobierze para, bądź 1+2 to ryby bez pary odławiasz. 50l to jak znalazł na jedną parkę, więcej to raczej nie bardzo. Księżniczek nie można trzymać w 50l  :!:  To czy będą przepędzały podrośnięte młode to mniej zależy od "charakteru" ryby, a więcej od tego, czy samiec (tatuś) poczuje się zagrożony z ich strony o strate terytorium, lub uzna, że terytorium jest za małe. Dla zainteresowanych polecam ta stronkę i artykół o księżniczkach, jednak IMO nie jest do końca prawdą co oni tam nawypisywali, bo nie zawsze księżniczki przeganiają podrośnięte młode, ale nie będę się tu rozpisywał bo nie o tym mowa  Smiley  W każdym razie napewno nie wpuszczaj księżniczek do 50l.

ADP Akwarystyka Dla Początkujących
wykonanie: 10% Smiley
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #19 : Październik 04, 2005, 18:41:46 »

To już nie aktualne!!!! Nigdzie nie moglem dostać muszlowców. Czekałem 2 miesiące i nei było. Zlikwidowałem akwarium i po 2 tygodniach facet dzwonił i muwił że muszlowce są i sie pytał czy przywieźć do sklepi

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: