Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Proszę o przypuszczalną przyczynę padnięcia Brzanki Sumatrzańskiej.
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Proszę o przypuszczalną przyczynę padnięcia Brzanki Sumatrzańskiej.  (Przeczytany 3447 razy)
Adrianek94
Nowy
*

« : Marzec 17, 2014, 17:03:30 »

Witam, mam problem i nie wiem czy jest to jednorazowe padnięcie, czy zapowiedź masowego wymarcia zbiornika ?

Jaki może być powód padnięcia ryby ? ryba chowała się w cieniu trochę nabrzmiała, albo mi się wydawało, aż w końcu padła, reszta sumatr trochę się chowa, ale ganiają się po akwarium, ogólnie normalka, sępią jak przejdę koło akwarium, są ładnie wybarwione, różowe, kosiarki i gurami bez zmian.

Zdjęcia zdechłej.

Proszę o pomoc.
Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 18, 2014, 20:12:30 »

Sprawdź parametry wody. Brzanki nie lubią wysokiego NO3 - wtedy się chowają i bledną. NO2 - powinno być oczywiście 0 - jak zawsze.
Sprawdź czy masz odpowiednie warunki dla sumatr - temperatura, Ph, twardość.

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #2 : Marzec 23, 2014, 18:28:20 »

sądząc po wybroczynach na pysku i opuchniętym ciele to jakaś bakteria ją zainfekowała.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: