Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « Wody przejrzyste, jaka obsada do 180 l ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wody przejrzyste, jaka obsada do 180 l ?  (Przeczytany 13479 razy)
xenotodon
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Sierpień 28, 2008, 19:21:23 »

raczej spokojnie, ale skalary + np. red-cherry=niam,niam.
Evrath
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Sierpień 28, 2008, 21:00:35 »

Coraz mniej mi sie podobaja te skalary. Zawsze myslalem ze sa duzo bardziej tolerancyjne > .>
Okey, mam jeszcze ostatnie dwa pytania.
1. Co sadzicie o bazaltowym zwirze w wodach Ameryki Pld?
2. Jaka moglbym dorzucic rybe, ktora by stala na najwyzszym szczeblu w hierarchii? Jakas mniej agresywna, zeby tolerowala krewety oraz neonki? Chodzi mi o to, zeby cos nieco wiekszego i barwnego ustanowilo reguly w moim akwa... o ile takie cos jest w ogole mozliwe, bo nie wiem czy istnieje "spokojna" ryba, ktora potrafilaby rzadzic wszystkimi grupami (harem glonojadow, lawica kiryskow, neonek etc).
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Sierpień 29, 2008, 21:12:51 »

Nie sądze, żeby jakaś większa (lub niekoniecznie Wink ) ryba mogła się oprzeć np. tak smakowicie wyglądającej krewetce jak red cherry Wink
ryby poprostu jedzą wszystko co jest jadalne (a krewetki napewno takie są) i mieści im się do pyska (a jak nie to segmentują Grin )

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
hunk
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Sierpień 30, 2008, 20:00:41 »

Nie sądze, żeby jakaś większa (lub niekoniecznie Wink ) ryba mogła się oprzeć np. tak smakowicie wyglądającej krewetce jak red cherry Wink
ryby poprostu jedzą wszystko co jest jadalne (a krewetki napewno takie są) i mieści im się do pyska (a jak nie to segmentują Grin )
Jeżeli ybcie sąkarmione regularnie i pokarmem zrużnicowanym to nieruszająkrewetek bo i ch mięso raczej niesmakuje im. Przynajmniej tak jest w moim akwarim . Paletki jedzą miesko a krewecie czyszcządno i pływają bez stresu z paletkami

"Albo rybka, albo pipka. Jak powiedział Hamlet"
Evrath
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Wrzesień 03, 2008, 13:13:45 »

Dobra, watpie zeby temat sie rozwinal.
Tak wiec dziekuje wam za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.  Good !
Doktorek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Wrzesień 15, 2008, 02:31:33 »

Coraz mniej mi sie podobaja te skalary. Zawsze myslalem ze sa duzo bardziej tolerancyjne > .>
Okey, mam jeszcze ostatnie dwa pytania.
1. Co sadzicie o bazaltowym zwirze w wodach Ameryki Pld?
...
Sądzę, że bardzo dobry wybór.
Zauważyłem jednak, że różny jest w sprzedaży bazalt. Życzę Ci tego właściwego. ( + max drewna = ciekawe widoki)
Bystrzyki są ok. Również mam barwnego/ Serpa?, elegnacką rybę. Potrafi dziubać. Jest to ciekawska ryba po prostu> Krewetek nie mam, ale jak wpuszczałem kiryski do środka, to zawsze bystrzyki "zapoznawały się z nowymi domownikami.

Ma ktoś akwa z samymi bystrzykami???
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: