Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: filtr r.o.  (Przeczytany 4705 razy)
rodia
Super aktywny

memento mori

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 15, 2010, 20:35:05 »

No to wychodzi w przyblizeniu 11,5L/h to mi to za dlugo niestety zajmie bo ja 300L bede mial na jeden dzien do podmiany  Undecided no nic szkoda ale moze w najwiekszym baniaku w przyszlosci zastosuje Twoj pomysl  Grin Wielkie dzieki za odpowiedzi.

Są szybsze membrany.
serwisek35
Stały użytkownik

I`m the last one

« Odpowiedz #16 : Wrzesień 16, 2010, 02:30:54 »

Jeśli chodzi o ten system http://www.aquario.pl/sklep/molekularny-filtr-mineralizatorem-wody-p-827.html to po zakupie go zmienił bym pierwszy filtr PS20 (Ja osobiście bym go wywalił) na PS5 FCCBL dał bym jako trzeci stopień .Kombinacji wkładów w korpusach jest prawie dowolna ale na początku czyli w pierwszym korpusie lepiej żeby była Pianka ewentualnie wkład sznurkowy osobiście polecam piankę, jako takich wad ten system nie ma może po za tym że zajmuje miejsce pod zlewozmywakiem. Zakładam również że z tego systemu nie tylko rybki będą korzystać ale i reszta domowników bo w innym przypadku to są tańsze zestawy RO składające z liniowego filtra węglowego ,Liniowej pianki i membrany.Tu daje linka http://www.aquafilter.com/index.php?lang=pl możesz sobie zobaczyć jakie wkłady i jakie jest ich przeznaczenie aby móc sobie dobrać dla siebie najbardziej korzystne oczywiście nie musisz kupować akurat tej firmy. Bo z doświadczenia wiem że w systemach takich jak ten z linka pierwszego producent zawsze daje PS20 bo osobno to słabo się sprzedaje i nie ma co z tym robić a magazynowanie kosztuje (miałem kiedyś przyjemność pracowania w Aquafilter to troszkę liznąłem temat o systemach RO i nie tylko)

Dzięki za obszerne info, tak ten zestaw będzie służył nie tylko rybką, ale również domownikom(woda do kawy czy herbaty, itp.). Jeżeli chodzi o zajmowanie miejsca to z tym nie ma problemu, mam osobne pomieszczenie gospodarcze, gdzie stoi pralka i dodatkowy zlewozmywak, więc tu problemu nie ma(nawet specjalnie wybrałem tak obszernie rozbudowany model filtra wiedząc, że mam gdzie go zamontować). W razie jakichkolwiek wątpliwości liczę na Twoją wiedzę z zakresu filtrów r.o.  Wink
dzięki i pozdrawiam  Good !

Akwarystyka to hobby, Rodzina to obowiązki
GG 10680128
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: