Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Zbrojnik - przebarwienie na grzbiecie
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zbrojnik - przebarwienie na grzbiecie  (Przeczytany 1282 razy)
ginger
Nowy
*

« : Lipiec 22, 2010, 11:23:02 »

Akwa 112 L ok 3 miesięcy.
Ryby: Zbrojnik, bojownik,2 gurami,8 razbor klinowych,4 piskorki, 2 otoski. Od jakiegoś czasu, ok miesiąca, na grzbiecie zbrojnika jest coś w rodzaju przebarwienia.Zaczyna się przy płetwie grzbietowej, I ma ok 0.5 cmo. (Zbrojnik ma ok 5 cm). Na początku mialam wrażenie, że to od szybkiego przyrostu, ale nie jestem tego pewna, Poza tym wszystko jest z nim ok, wcina korzeń jak szalony, niedawno zalapal kiedy jest pora karmienia i po wrzuceniu żarcia szoruje po dnie. Chcialam zrobić zdjęcie ale niestety nic na nim nie widać więc szkoda miejsca na serwerze. Niedawno miałam w akwa ospę, której nie przeżyły 3 otoski, lałam costapur ale przebarwienia były już wcześniej. jest się czym martwić? Samo niestety nie chce to cholerstwo zniknąć.
przemok96
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Lipiec 22, 2010, 11:41:19 »

A możesz wkleić zdjęcie? Możliwe że ma to w genach Wink

Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #2 : Lipiec 22, 2010, 12:22:48 »

Przebarwienie w jakim kolorze? Jeśli jasniejsze plamy to jest to normalne dla Zbrojników Niebieskich (zakładam że to taki właśnie).
Najlepiej daj zdjęcie tego przebarwienia z opisu specjalnie nic nie wynika.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: