Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: goshiki 375l  (Przeczytany 5835 razy)
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #15 : Październik 30, 2010, 16:33:56 »

goshiki pH 7,6 jest za niska dla szpadelków jeżeli mają pływać jakiś czas bez soli, to pH musi być wyższe, ale to znowu źle dla innych ryb będzie.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
goshiki
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Listopad 01, 2010, 07:30:31 »

W rezultacie zmieniłem tą dekorację i Zbrojnik z zadowoleniem przyjął zamiennik w postaci małego korzenia. Drago, niekiedy nie można wszystkim dogodzić. Rozmawiałem wczoraj z jednym ze sprzedawców Kakadu w Centrum Wileńska. Potwierdził naszą opinię o Monodactylusach dodając, iż widział dwa dorosłe osobniki pływające spokojnie w słodkiej wodzie. Osobiście nigdy nie poszedł na to ryzyko i po okresie 7 miesięcy zasalał wodę. Na razie moje pływają dorodnie i rosną w oczach, mając takie a nie inne warunki. Nie chcę się ich pozbywać, dlatego przy obserwacji najmniejszych problemów dojdzie 3 akwarium; do którego przerzucę wszystkie słodkowodne ryby a Monodaktylusy otrzymają inne towarzystwo. Sprzedawca poinformował mnie, że może sprowadzić odpowiednie ryby i nie będę musiał z ulubieńców rezygnować. Jedynie zmiana dekoracji mnie czeka.  
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2011, 10:16:09 wysłane przez goshiki » Zapisane
goshiki
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Grudzień 03, 2010, 07:45:03 »

Zainteresowanych informuję, że Monodactylusy osiągnęły wielkość 12-15 cm i nadal posiadają oryginalną barwę. Obecnie są bardziej żarłoczne i agresywne wobec współtowarzyszy. Przez ostatni miesiąc wszystkie ryby znajdujące się w dużym akwarium, bardzo urosły. Karmię w ciągu dnia jedną porcją pokarmu mrożonego i trzema porcjami różnorodnej suchej karmy - firmy Hikari.
adms
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Grudzień 03, 2010, 15:03:18 »

bardzo mi sie podoba gratulije duzego baniaka
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: