Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Napompowana Welonka  (Przeczytany 4729 razy)
Biszkopt
Nowy
*

« : Listopad 01, 2009, 08:45:25 »

Otóż wczoraj moja welonka stała się dziwnie gruba. Płya normalnie niekiedy przysiadając na dnie. Podejrzewam puchlinę wodną. I teraz moje pytanie jak to leczyc? I czy w ogole da się ta rybke wyleczyć bardzo mi na niej zależy.

Czytałem że trzeba dać 1g soli/ na litr wody w następnym że trzeba karmić jakimś serem... Bardziej zależy mi na opini użytkowników ktrzy mieli już problemy z tą chorobą.

Dałem już ja do mniejszego akwarium podłączyłem grzałkę i teraz sobie pływa. Proszę o szybką pomoc. Z góry dzięki.
margin
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Listopad 01, 2009, 09:39:59 »

Otóż wczoraj moja welonka stała się dziwnie gruba. Płya normalnie niekiedy przysiadając na dnie. Podejrzewam puchlinę wodną. I teraz moje pytanie jak to leczyc? I czy w ogole da się ta rybke wyleczyć bardzo mi na niej zależy.

Czytałem że trzeba dać 1g soli/ na litr wody w następnym że trzeba karmić jakimś serem... Bardziej zależy mi na opini użytkowników ktrzy mieli już problemy z tą chorobą.

Dałem już ja do mniejszego akwarium podłączyłem grzałkę i teraz sobie pływa. Proszę o szybką pomoc. Z góry dzięki.
Grin Ale się uśmiałam z tego karmienia serem Grin, może się po prostu za dużo najadła, przegłodź z 2-3 dni, nie lej chemii niepotrzebnie, sól moim zdaniem też nie pomoże.
A co do sera, to chodzi o preparaty lecznicze firmy "SERA". Na to jednak jest czas, stawiam na przejedzenie, nie karm i obserwuj. Powodzenia papa

Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Listopad 01, 2009, 10:32:56 »

Lepiej odpusc ta grzałke. Karas jest ryba ziemnolubna i powinien miec jakies 20C. Zbyt wysoka temperatura go osłabia.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 01, 2009, 18:42:16 »

Grin Ale się uśmiałam z tego karmienia serem Grin, może się po prostu za dużo najadła, przegłodź z 2-3 dni, nie lej chemii niepotrzebnie, sól moim zdaniem też nie pomoże.
A co do sera, to chodzi o preparaty lecznicze firmy "SERA". Na to jednak jest czas, stawiam na przejedzenie, nie karm i obserwuj. Powodzenia papa

Kurcze rzeczywiście absurdalne xD Ale i sam tytuł też dobry napompowana welonka xD
Z krzesła spadłam Cheesy

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
BojownikWojownik
Konserwa z ryby
Nowy
*

Mój ideał ;D

« Odpowiedz #4 : Listopad 04, 2009, 14:49:45 »

śmiejecie się z chorej welonki...  Angry zuy akwarysta zuy co się wyśmiewa  Undecided

I tak jak mówili poprzednicy zrób jej 2-3 dniową głodówke powinno przejść a jak nie przejdzie po 4 dniach to zrób zdjęcie wstaw tutaj i może coś doradzimy bo bez szczegółowych danych można se gdybać Marzyciel

Są chwile których zapomnieć nie można.
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Listopad 04, 2009, 18:15:16 »

śmiejecie się z chorej welonki...  Angry zuy akwarysta zuy co się wyśmiewa  Undecided

I tak jak mówili poprzednicy zrób jej 2-3 dniową głodówke powinno przejść a jak nie przejdzie po 4 dniach to zrób zdjęcie wstaw tutaj i może coś doradzimy bo bez szczegółowych danych można se gdybać Marzyciel
\
Jejku nie chodzi o to tylko o absurd Smiley NIe chciałam nikogo urazić...

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: