Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Trinectes maculatus - ciekawostka akwarystyczna
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: Trinectes maculatus - ciekawostka akwarystyczna  (Przeczytany 13109 razy)
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #45 : Wrzesień 03, 2009, 22:47:05 »

Pethro no tu niestety muszę się z tobą zgodzić że prowadzenie ładnego holendra wymaga doświadczenia miałem na myśli inne akwarium które tylko oklaskiwać a które do holendra ma 100 lat świetlnych.
Moim zdaniem akwarium jest dla ryb, bo  może 1% hobbystów to akwaryści, reszta to ludzie, którzy trzymają( czytaj męczą) ryby, i wypowiadają się w tematach w których nie mają jakiegokolwiek pojęcia.
gif pochodzi z http://parenting.pl/images/smilies/animowane/brawo.gif
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2009, 22:54:01 wysłane przez Drago » Zapisane

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Mirmil
325l wielogatunkowe
Bywalec

www.mirekkon.pl

« Odpowiedz #46 : Wrzesień 04, 2009, 07:16:54 »

chciałbym na wstępie wszystkich przeprosić za moje opinie, i głośny śmiech z prezentowanego akwa, nie było to eleganckie PRZEPRASZAM - Przemeku - więcej się nie powtórzy

ale jak napisał Przemek mam do tego prawo, aby mi sie nie podobało i nie wiem za bardzo dlaczego ludzie tak najeżdzają na kogoś komu się coś nie podoba - ponoć o gustach się nie dyskutuje

nie przeczę że, te ciekawostki akwarystyczne są wyjątkowo ciekawe, super interesujące, ale dla mnie wciąż kiepsko wyglądające w akwarium <- to jest moje zdanie którego nie warto kolejny raz komentować

Drago: ignoruję ludzi którzy nie znaleźli sobie miejsca w dziale NASZE AKWARIA dlatego sorry ale nie chcę rozmawiać przez pośredników, więc pozwól że zwrócę się bezpośrednio do sekana, a ty nie przeszkadzaj nam chwilę w rozmowie

sekan: daj jakiś adres lub numer telefonu do sklepu - tylko nie pisz ze kupiłeś ostatnie sztuki bo nikt nie uwierzy - bo napiszę to wprost: mam uzasadnione podejrzenie że kłamałeś z przekory pisząc 15zł/szt cenę tych ryb przeszukując sieć i pośredników handlowych nigdzie nie znalazłem takiej ceny, wszyscy chcielibyśmy się przekonać, w którym sklepie w Łomży można kupić tak tanio  Cheesy - zależy mi na rozwikłaniu tego wątku bo na forach piszemy prawdę, bo przecież inni to czytają nie?

p.s.
sekan: dzięki za radę i dobrze że napisałeś że to w Polsce bo już miałem na kolanach mapę USA - dopiero dzięki ojcu (bo mam niestety nie żyje) znalazłem Łomżę,

a kolega czytający Grajewiak ma tak blisko, że może nawet skorzysta i zakupi sobie ten rzadki gatunek Wink

Mówisz o tym łomżyńskim sklepie? Nie zapomnij o odresie bo chyba nie tylko ja wciąż na niego czekam  Tongue

i ja, i ja ...

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2009, 07:59:28 wysłane przez Mirmil » Zapisane

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #47 : Wrzesień 04, 2009, 15:08:08 »

Moim zdaniem akwarium jest dla ryb

Otóż to , niestety kolega Pethro podnieca się swoimi roślinkami i uwielbia zabawe w ogrodnika nie patrząc na ryby  Roll Eyes  , nie obchodzi go że w swoich 200 litrach , 170 zajął roślinami a reszta została dla skalarów  Roll Eyes ale już nic nie mówię bo zaraz zleci się grupa ''inteligentów'' i zacznie mi wypominać jaki to ja jestem niekulturalny.
 Tym postem Twoja kariera na tym forum się kończy. (na długo). Za powtarzający się napastliwy i prowokujący ton wypowiedzi.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2009, 15:12:17 wysłane przez dwight 18 » Zapisane
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #48 : Wrzesień 04, 2009, 17:00:20 »

wycierały sie regularnie przez całe zycie ?  bo chyba nie dlatego ze było im tak źle

a dlaczego gupiki wycierają się nawet w słoiku? bo też nie jest im tak źle?
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #49 : Wrzesień 04, 2009, 17:39:22 »

Czy nie można swych racji przedstawiać w spoósb kulturalny bez zbędnych uszczypliwości i prywatnych wycieczek?  Z wiadomych powodów nagrodzony został piter zaś za kontynuowania rozstrzygania sporów na forum nagroda dla dwighta. Jeżeli komuś wciąż jest mało posypią się kolejne warny.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #50 : Wrzesień 04, 2009, 22:42:07 »

No i po co kilka stron wcześniej strzępiłem sobie ...`klawiaturę` ? Czy na prawdę  w obecnych czasach prowadzenie kulturalnej dyskusji wśród młodzieży (i nie tylko) jest tak trudne ? Żarty też mogą być, ale jako niewielki dodatek do dyskusji merytorycznej i nigdy złośliwe i atakujące. Zamykam wątek na jakiś czas, potem go przeczyszczę i otworzę na nowo, może w końcu w coś ciekawego się przerodzi, bo sam jestem ciekaw tych "fląderek".

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do: