Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Jak rozmnożyć rybki « czy ktos mi moze pomoc z gory dziekuje:)
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: czy ktos mi moze pomoc z gory dziekuje:)  (Przeczytany 1885 razy)
kalina_19
Nowy
*

« : Czerwiec 04, 2009, 07:34:13 »

witam,mam akwarium ,i w nim kilka rybek(połowy nie znam z nazwy ale zadna nie zdechła od 7m)mam 2 czarne rybki wygldaja jak złote rybki tyle ze czarne,jedna jest dosc mała a druga widze ze jej brzuszek urusł czy bedzie miała moze małe rybki i co powinnam zrobic ,czy powinnam je wtedy odzielic z mama?boje sie ze zdechnie ,bo miałam juz małe rybki i ta matka była na poł jakby rozerwana a z dzieci zostało tylko 1 a było 7?niewiem jak sie zachowac ,bo rybki mam ,dbam onie itp ale nie wiem co i jak
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 04, 2009, 08:42:07 »

Dziewczyno!
Na Bogów ja też nie wiem co i jak piszesz tak niewyraźnie! proszę używaj przecinków albo wypunktuj swoje problemy.
Z tego co sie doczytałam ( a było cieżko) rozumiem że masz teleskopy?(a może molinezje?)
1. zrób fotkę tych ryb, choćby telefonem. Pomo żemy Ci zidentyfikować.
2. jak duże masz akwarium, prostokątne czy kula?
3.  jakie wyposażenie, głównie filtr, jak długo działa? Tem. wody?
4. o znajomość parametrów wody Cię nie podejrzewam, ale jakbyś przypadkiem znała podaj chociaż NO2 i pH. (mierzy sie to testami akwarystycznymi)
5. Jakie i ile masz rośliny
6. Czym i jak często karmisz

Jeśli to jest welonka (teleskop) to młodych nie będzie miała, to nie jest ryba jajożyworodna tylko znosi ikę. Stanawiam na problemy z pęcherzem pławnym.
Wtedy się zastanowimy co i jak i będziemy działać.
Pozdrawiam
Atria C.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 08:44:24 wysłane przez Atria_C » Zapisane

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 04, 2009, 08:56:47 »

Jeśli to jest welonka (teleskop) to młodych nie będzie miała, to nie jest ryba jajożyworodna tylko znosi ikę.

Chyba składa, idealna kandydatko na żonę Smiley Smiley Smiley

kalina_19 masz internet, bo napisałaś do nas. Użyj go. Poszukaj atlasu ryb, użyj google obrazy, popatrz na rybki, wpisz "popularne rybki akwariowe", "welon" ...
Jak zidentyfikujesz rybki to pomożemy. Nawet nie musisz wstawiać zdjęcia.
Jak nie wiesz jaki litrasz akwarium to zmierz długość, szerokość i wysokość i podaj na forum - obliczymy litraż (o ile nie jest to kula mam nadzieję).

Resztę napisz jak napisała Atria_C

I consider myself as a one fish wolf pack
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 04, 2009, 09:55:41 »

Przepraszam, oczywiście powinno być składa. Nie mam pojęcia o czym myślałam o 9,30 rano.  Roll Eyes Przeczytałam u góry jajeczka i od razu mi się "znosi" nasunęło Wink

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 04, 2009, 10:19:33 »

bloniu
Składa czy znosi... jeden pies Smiley Miliony kur nie moga się mylić...

kalina_19
Przyłączam się do prośby o solidniejsze pismo - forma jest równie ważna jak treść, ponieważ ktoś czytając cię może wyjść z siebie i nie doczytać do końca.
Zapodaj zdjęcia, więcej informacji, nazwy ryb itd. Nikt w ciemno Ci nie pomoże ponieważ nikt nie będzie przysłowiowo z fusów wróżył.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: