Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « robertox23x 240L Biotop (niby) Ameryka Pd. Aktualizacja 23.04.2009 :) [ str. 2)
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: robertox23x 240L Biotop (niby) Ameryka Pd. Aktualizacja 23.04.2009 :) [ str. 2)  (Przeczytany 6190 razy)
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 18, 2009, 11:43:15 »

Przydalyby sie lepsze zdjecia . Widze ,ze to nie pierwsze wcielenie tego zbiornika ; bywaly i czarne wody i bardziej przejrzyste itd. a nawet kolorowe zwirki  Wink
Byly i walki z glonami .

Zdecydowanie dolozylbym podloza , chociazby ze wzgledu na zabienice .Mech w takiej duzej kepie fajnie wyglada, ale niestety jest to zbieracz wszelkich smieci .
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2009, 11:45:41 wysłane przez owlman » Zapisane
robertox23x
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 18, 2009, 12:58:32 »

Fotki z przed tygodnia. (Mniej pistii)

Jutro po wymianie wody i wyczyszczeniu filtra wrzucę fotki aktualne po przycięciu mchu i zmniejszeniu liczby pistii.

Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 18, 2009, 13:01:48 »

No ladne..a jakty wyrzucasz te mcy pistie i nne roslinki to daj ogloszenie na foerum ze oddasz sprzedasz zamienisz .. Wink

.
robertox23x
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 18, 2009, 13:06:21 »

Jedyne co mi w tej aranzacji nie pasuje to ta kępa bakopy przed mchem - myslę że lepiej by było ją dołożyć do tej w lewym lub prawym boku.

Zgadzam się z tym od pewnego czasu jakoś To mi nie pasowało - chyba pójdę za tą radą i przesadzę je bardziej na boki (nie moge do tyłu bo tam są niedoświetlone boki od T5 jedynie z boku ale front akwarium (T8 długość robi swoje i dobrze oświetla ten fragment akwarium.

Przydalyby sie lepsze zdjecia .

Mam nadzieję że te są nieco lepsze - mam aparat Panasonic Lumix DMC-TZ5 ale nie wiem jeszcze za bardzo jak poustawiać go tak żeby fotki wyszły perfekcyjne. Może ktoś doradzi jakie ustawienia do tego aparatu żeby fotki akwarium były optymalne?

Widze ,ze to nie pierwsze wcielenie tego zbiornika ; bywaly i czarne wody i bardziej przejrzyste itd. a nawet kolorowe zwirki  Wink
Byly i walki z glonami .

Nie jest pierwsze wcielenie? a które? nie rozumie tego zdania - akwarium zostało zalane z końcem sierpnia zeszłego roku i póki co nie przechodziło żadnych restartów ani innych aranżacji - to moje 1 w życiu akwarium.

Zdecydowanie dolozylbym podloza , chociazby ze wzgledu na zabienice .Mech w takiej duzej kepie fajnie wyglada, ale niestety jest to zbieracz wszelkich smieci .

Też się nad tym zastanawiałem i wezmę sobie tę radę do serca i dosypie nieco piasku (cały czas go ubywa podczas cotygodniowego odmulania dna). Jeśli chodzi o mech to znacznie już go przyciąłem aktualizacja będzie jutro po czyszczeniu Smiley

Dziękuję wszystkim za opinie i czekam na następne rady i wskazówki.
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 18, 2009, 14:23:09 »

Zeby Ci nie ubywalo piasku zainstaluj wiekszy wlot odmulacza, albo wode spuszczaj do pojemnika z ktorego sie bedzie przelewac do odplywu wylotowego (wanna, kibelek, zlew) a piasek osiadzie w pojemniku na dnie i mozesz go z powrotem do akwa.

owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 18, 2009, 16:55:35 »

Kiedy kliknalem na zdjecia z 1-go wpisu pojawila sie galeria z innymi aranzacjami , glonami , jakimis czesciami elektro itp . Te foty sa duzo lepsze a aparatiszcze, ktorym dysponujesz jest super . 

oto foty dlatego nie jestem pewien czy to Twoje pierwsze akwa .
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2009, 17:18:58 wysłane przez owlman » Zapisane
Mateusz 120l
Zainteresowany
**

Są SUPER !

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 18, 2009, 18:27:42 »

akwa fajne a te korzenie pisti sa genialne Grin Grin
 papa

Moje akwaria:
54 litry-czarne wody
80x35x45 126 litrów
63l Proste "iwagumi" (początki)