Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wielki glonojad opuscił akwa  (Przeczytany 5721 razy)
Splender
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 23, 2004, 19:46:33 »

I własnie dlatego że mieliśmy "straty w rybkach" staramy się nie popełniać drugi raz tego samego błędu.

Nie widziałbym przyjemnosci w hodowli żadnych rybek gdybym tylko wiedział że jeśli urosną to będe musiał je oddać!!
Pozatym taka nagła zmiana środowiska wcale nie wpływa dobrze na samopoczucie i zdrowie ryb!!
Danuta
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Wrzesień 23, 2004, 20:07:58 »

Ja kupiłam akwa od faceta i nic o rybach wtedy nie wiedziałam. Sprzedał mi je wraz z rybkami, które wtedy wydawały mi się piękne. Po przeniesieniu akwa do mnie zaczeło się całe przedstawienie. Po wymianie wody zachorowały, weszłam w temat i okazało się że te ryby to wyrodzone karły , nic ciekawego i tak zaczęłąm je zmieniać gdyż naturalnie w yniku różnych powodów odchodziły. kupiłam skalary a jeszcze nie wiedziałam jakie urosną itd itp. Teraz wiem czego bym chciała. Ale mam trochę naleciałości. Było trochę rozstań smutnych - to rybki na któych mi zależało. Najbardziej podobają mi się pielęgniczki i o nich myslę przyszłościowo. :wink:

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Wrzesień 24, 2004, 16:11:29 »

Danuto ja se z Tobą nie zagdzam, ciągłe roszady ?? Nie robi sie roszad gdy człowiek czuje się odpowiedzialny za żywe stworzenia, gdy kupuje je z głową, po przemyśleniu czy będą pasowały, a nie idąc do sklepu i "oo jaka śliczna, tą biorę, jedną sztukę". Ty kupiłąs te akwarium wraz z meiszkańcami, nei widziałaś tych rybek? Ze ich teraz nie chcesz? Kupuiłaś taką obsadę to zrób z nią jako taki porządek, ale nie zajkładaj że z nowo kupionymi rybami też będą roszady. To nie o to w akwarystyce chodzi, tak mi sie wydaje.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Kotek szprotek
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Październik 10, 2004, 23:17:54 »

Przepraszam ale 15cm to nie wielki glonojad ja miałem 30cm ale niestety pozbyłem sie go.
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Październik 10, 2004, 23:40:21 »

Cytat: Kotek szprotek
Przepraszam ale 15cm to nie wielki glonojad ja miałem 30cm ale niestety pozbyłem sie go.

Zależy od gatunku. Zbrojnik niebieski o długości 12 cm jest już raczej duży. Oczywiście będzie mniejszy od gibicepsa o długości 30 cm. Nie czepiajmy się szczegółów. Smiley
Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #20 : Październik 11, 2004, 11:56:58 »

W 80l. to 15cm ryba jest wielka :wink:

www.fretki.org.pl - największa fretkowa strona w Polsce!
http://forum.fretki.org.pl/index.php - fretkowe forum.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: