Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czarne lastriko?  (Przeczytany 7953 razy)
kosa1703
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Luty 23, 2009, 16:11:13 »

Czemu uważasz że marmur jest skałą wapienną??Marmur jest przeobrażeniem wapieni. I nie posiada ich właściwości.
To marmur nie zawiera węglanu wapnia Smiley A co w takim razie?
Zawiera przeobrażony węglan wapnia a co się z tym wiąże to ma inne właściwości chemiczne i fizyczne:) Nie podnosi ani ph ani two

wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Luty 23, 2009, 19:43:19 »

Zawiera przeobrażony węglan wapnia a co się z tym wiąże to ma inne właściwości chemiczne i fizyczne:) Nie podnosi ani ph ani two
W co przeobrażony? Masz jakieś dowody, że nie podnosi pH i two?

Tańczący z rybkami
kosa1703
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Luty 23, 2009, 20:07:17 »

Jest przeobrażony, czyli zmieniony! Tak mam ponieważ posiadam go chociażby w akwa roślinnym i nie mam żądnych kłopotów to raz a dwa jestem geografem.

wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Luty 23, 2009, 22:21:20 »

Jest przeobrażony, czyli zmieniony! ... jestem geografem.
W co zmieniony? Pytam, bo jestem chemikiem z wieloletnim stażem w kamieniołomach i bynajmniej nie kilofem tam pracowałem.

Tańczący z rybkami
lupi
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Luty 26, 2009, 17:58:41 »

Nie spodziewałem się takiego zainteresowania takim tematem. Dzięki wszystkim za pomoc. Good !
Tylko mam jescze jeden kłopot. Dostałem to od znajomego, przywiózł osobiście w worku, nadźwigał się i nie ładnie było nie przyjąć darowizny. Problem w tym, że jest to mieszanka czarnego lastriko z białym podobno w proporcji 4:1.
Jak oddizielić jeden od drugiego? Są w podobnej granulacji.
Tylko nie piszcie, żebym sobie przebrał  Grin no chyba, że ktoś chętny do pomocy.
Ale widze tu kolege chemika może on ma jakieś sposoby.
wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Luty 27, 2009, 10:54:50 »

Niee no, na mnie nie licz. Tylko metoda na Kopciuszka wchodzi w grę, bo wytrawianie tego kwasem solnym nie byłoby warte tego kwasu i czasu. Na próbę zalej je wodą w wiadrze, solidnie wymieszaj i popatrz jak opadają. Jeżeli wystarczająco różnią się ciężarem właściwym, to po kilku godzinach mieszania, opadania i usuwania wierzchniej warstwy uda Ci się trochę rozdzielić. Ewentualnie zrób sobie czarno - białe malawi
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2009, 11:00:28 wysłane przez wirek » Zapisane

Tańczący z rybkami
fish000
Stały użytkownik

mały elektronik :D ( słóżę pomocą)

« Odpowiedz #21 : Marzec 01, 2009, 22:43:23 »

Ja proponuje wykozystac do oddzielenia tego młodzierz   moze masz jakąs siostre młodsza brata kuzyna kuzynke Cheesy   powiedz ze potrzebujesz pomocy a najlepiej zalatw sobie cala gromadke bo dziecią sie szybko nudzi a jak dobrze zorganizujesz prace to pół godziny i oddzielone

166 litrów -ogólne
3x zbrojnik niebieski
2x kirysek spiżowy
2x czarna tetra
6 rozbora klinowa
14x neon inessa
4x danio lamparcie
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: